Deal News Online

undefined

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο «χρησμός» του ΣτΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» της ΕΡΤ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απασχολούν και σήμερα τον γερμανικό Τύπο.

 

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Frankfurter Allgemeine φιλοξενεί μία ακόμη ανταπόκριση από την Αθήνα, αυτή τη φορά από τον Έλληνα δημοσιογράφο Παναγή Γαλιατσάτο, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, παρομοιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με αρχαιοελληνικό χρησμό: «Η απόφαση προκαλεί διαμάχη σχετικά με την ερμηνεία της. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το δικαστήριο ουσιαστικά επικυρώνει το κλείσιμο του σταθμού και την απόλυση του προσωπικού. Οι κυβερνητικοί εταίροι από την πλευρά τους επιχειρηματολογούν με διαφορετικό τρόπο, λέγοντας ότι μόνο ο κρατικός σταθμός μπορεί να εκπέμψει άμεσα ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στην αποστολή των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών μέσων».

 

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υποστηρίζει ότι «με την απόφαση αυτή αισθάνονται δικαιωμένοι τόσο ο (πρωθυπουργός) Σαμαράς, όσο και τα δύο αριστερά κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και είχαν αντιταχθεί στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Παραμένει ακόμη άδηλο, εάν κατ΄αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί και διέξοδος στην οξεία κυβερνητική κρίση, την οποία προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ» παρατηρεί η εφημερίδα σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «τα τελευταία τρία χρόνια το προσωπικό της ΕΡΤ έχει ήδη μειωθεί αισθητά, από τους 4.700 σε περίπου 2.700 εργαζόμενους, ενώ οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30 με 40%».

 

Την πολιτική διάσταση του θέματος υπογραμμίζει εκτενής ανταπόκριση της Frankfurter Allgemeine: «Εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ήθελε να αποδείξει την αποφασιστικότητά του με το κλείσιμο της ΕΡΤ, κινδυνεύει τώρα να απολέσει το κύρος του και την ικανότητα χειρισμών. Το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης που αποφασίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μία επιχείρηση- αστραπή από τους υπουργούς της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ως μία δράση αυθόρμητη και χωρίς σχεδιασμό» σημειώνει ο αρθρογράφος.

 

Σε άλλο σημείο της ανταπόκρισης αναφέρονται τα εξής: «Στην Ελλάδα υπάρχει προβληματισμός, μήπως ήταν άλλες οι προθέσεις που οδήγησαν τον Σαμαρά στις δραστικές αποφάσεις για την κρατική τηλεόραση. Μήπως τυχόν, με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις, ο Σαμαράς ήθελε να προκαλέσει ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές; Ο αντίλογος σε αυτό θα ήταν ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά, έστω και αν είναι καλύτερα απ΄ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν».


World Business

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Ένα μικρό πρόστιμο σε εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται να έχει μεγάλες συνέπειες για...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Τουρισμός

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.