Deal News Online

undefined

Τερματισμό των διαδηλώσεων ζητά ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, έκανε έκκληση για άμεσο τερματισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετά την επιστροφή του στη χώρα από το ταξίδι του στη Βόρεια Αφρική.

 

Μπροστά σε περίπου 10.000 υποστηρικτές του κόμματός του, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν είπε ότι οι διαδηλώσεις έχουν χάσει τη δημοκρατική τους φύση και έχουν μετατραπεί σε πράξεις βανδαλισμού.

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους υποστηρικτές του να επιστρέψουν ειρηνικά στα σπίτια τους, μερικοί από τους οποίους φώναζαν συνθήματα κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που επί 7 ημέρες συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταξίμ.

 

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από τη σύζυγό του και μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Οι αντίπαλοι του κυβερνώντος κόμματος συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους και την Πέμπτη σε πολλές πόλεις της χώρας. Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας εκτυλίχθησαν σε τουλάχιστον μία περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην πλατεία Ταξίμ.

 

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι αντιτίθενται στο αυταρχικό μοντέλο ηγεσίας του Ερντογάν και τις προσπάθειες για την εφαρμογή ακόμα πιο περιοριστικών νόμων, όπως αυτοί που ρυθμίζουν την κατανάλωση αλκοόλ.

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, χαμογελαστός,  χαιρέτησε τον κόσμο και έστειλε το μήνυμά του προς τους διαδηλωτές:

 

«Πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι, ώριμοι και να δείξετε κοινή λογική. Πλέον όλοι πρέπει να πάμε στα σπίτια μας», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε πως «δεν είστε το είδος των ανθρώπων που χτυπά κατσαρόλες και τηγάνια στους δρόμους».

 

«Δε θα διακρίνουμε κάποιο πρόσωπο από τα 76 εκατομμύρια στην Τουρκία. Είμαστε υπηρέτες των 76 εκατ. και όχι του 50%», σημείωσε.

 

Κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποστασιοποιηθούν από τις άναρχες διαδηλώσεις και τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών.

 

Επίσης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιχειρήσεις και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να αποστασιοποιηθούν από τέτοιου είδους βίαιες πράξεις.

 

«Σταθήκαμε ισχυροί, αλλά ουδέποτε δεν μας χαρακτήριζε το πείσμα. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», δήλωσε στη συνέχεια στους υποστηρικτές του κόμματός του.


World Business

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον…

Ο Σεπτέμβριος επιφύλασσε αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα...

Media

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

Η Ελληνική Ραδιοφωνία σχεδιάζει να μεταδώσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές που θα έχουν...

Αθλητικά

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κρίσεων αποφάσισε...

Τεχνολογία

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως θα αυξήσει τις μηνιαίες χρεώσεις στις Ηνωμένες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.