Πολιτική

Ο Κωνσταντίνος Κούτρας νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

Καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών, στη θέση του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κούτρας.

 

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος μέχρι σήμερα του υπουργείου Εξωτερικών, αποχαιρέτισε τους δημοσιογράφους και την κεντρική υπηρεσία και τον αποχαιρέτισαν. Απόλυτα ενήμερος σε ένα ευρύ φάσμα εξωτερικής πολιτικής, συνεπής και ακριβής, συνεχίζει τη διπλωματική του καριέρα αναλαμβάνοντας το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ.

 

«Ο δάσκαλός μας στη Διπλωματική Ακαδημία Ν. Ματθιουδάκης μας είχε υποδείξει ότι ως νέοι διπλωμάτες θα έπρεπε την πρώτη δεκαετία να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Εγώ όμως πέρασα γρήγορα στην υπηρεσία Ενημέρωσης και έκτοτε δεν έκλεισα το στόμα μου» ανέφερε ο κ. Δελαβέκουρας αυτοσαρκαστικά ανατρέχοντας στα πρώτα υπηρεσιακά του χρόνια.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Δελαβέκουρα για την προσήλωσή του στο καθήκον και την ακαταπόνητη επαγγελματική του ευσυνειδησία, κυρίως όμως ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στερήθηκε αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο (σύγχρονος του απερχόμενου) Κωνσταντίνος Κούτρας, σύμβουλος Πρεσβείας Α', ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή