Deal News Online

undefined

Στην μετεκλογική Ιταλία τα βλέμματα των γερμανικών ΜΜΕ

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία απασχολούν και σήμερα τα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ.

 

Για «σεισμό στην ευρωζώνη» κάνει λόγο το δημοσίευμα στον ιστότοπο της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις ακόμη και στην Ελλάδα. Ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ταπεινώθηκε και μαζί του όλοι οι πολιτικοί στην Ευρώπη που επαινούσαν αδιάλειπτα το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα».

 

Την ανησυχία που εμπνέει στην Ευρώπη το ιταλικό εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνει με σημερινό της άρθρο και η Süddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι «η ΕΕ φοβάται το ενδεχόμενο χρονοβόρων συνομιλιών» υπογραμμίζοντας τη νευρική αντίδραση των χρηματαγορών.

 

Όπως παρατηρεί, «η απογοήτευση για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τεράστια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» και διερωτάται: «Γιατί το κάνουν αυτό οι Ιταλοί στους εαυτούς τους και την Ευρώπη; Μία απάντηση είναι ότι πολλοί δεν πιστεύουν πλέον στο κράτος και στο δημόσιο συμφέρον. Οι ελπίδες τους για μεταρρυθμίσεις διαψεύστηκαν για ένα διάστημα δεκαετιών. (...) Απογοητευμένοι από το κράτος τους, οι Ιταλοί είχαν στραφεί παλιότερα στην Ευρώπη. Κανένας άλλος λαός δεν έδειξε τόσο ενθουσιασμό για την Ευρώπη. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες δεν εκλαμβάνονται πλέον ως σανίδα σωτηρίας, αλλά ως βάρος που τους παρασύρει στο γκρεμό».

 

Η SZ σημειώνει ότι η Ιταλία «παρουσιάζει τώρα την εικόνα μίας χώρας χωρισμένης στα τρία: στους δεξιούς του Μπερλουσκόνι, τους αριστερούς του Μπερσάνι και τους αγανακτισμένους του Γκρίλο. Για να κυβερνηθεί η Ιταλία θα πρέπει να συνεργαστούν δύο από τους τρεις μεγάλους. Αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο», εκτιμά η εφημερίδα.

 

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για «Γκριλοκρατία», αναφερόμενη στα υψηλά ποσοστά του Μπέπε Γκρίλο στις ιταλικές εκλογές. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι ιταλοί ψηφοφόροι έδειξαν την αποδοκιμασία τους για την πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας και μεταρρυθμίσεων του Μάριο Μόντι.

 

«Έτσι επιβράβευσαν με πάρα πολλές ψήφους τον πρώην πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι και τον κωμικό Γκρίλο, για την επιθετική τους προπαγάνδα ενάντια στη λιτότητα, τη Γερμανία και το ευρώ. Στην Ιταλία ήρθε η ώρα των λαϊκιστών. Η ανησυχία που επικρατεί σε άλλες χώρες για την τρίτη σε ισχύ οικονομία της ευρωζώνης, αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη, είναι δικαιολογημένη», καταλήγει η εφημερίδα.


World Business

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Ένα μικρό πρόστιμο σε εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται να έχει μεγάλες συνέπειες για...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Τουρισμός

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.