Αυστηρή προειδοποίηση Λοβέρδου στους διοικητές Νοσοκομείων

«Βρισκόμαστε σε νέα εποχή. Δίνουμε αγώνα να εξασφαλίσουμε την τέταρτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, από την οποία θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με Διοικητές των 30 μεγάλων Νοσοκομείων της χώρας και τους Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών.

 

Ο υπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους διοικητές, λέγοντας ότι χρειάζεται εντατικοποίηση της προσπάθειάς τους για την εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων.

 

Διαφορετικά, είπε, θα την πληρώσει πάλι ο φορολογούμενος και πρόσθεσε ότι «ειλικρινές είναι να πει κάποιος έγκαιρα ότι δεν τα καταφέρνει, διότι είναι πολύ επικίνδυνο να δίνει ψεύτικα στοιχεία». Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι ο πρώτος μήνας του έτους θα δείξει σε ένα βαθμό την τάση των οικονομικών μεγεθών. Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στους διοικητές να δίνουν οικονομική αναφορά κάθε μήνα και πρόβλεψη για τον επόμενο μήνα.

 

Ο ΓΓ Υγείας Νίκος Πολύζος κάλεσε τους διοικητές να είναι πιο αυστηροί στις εκτιμήσεις τους για τις δαπάνες.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι υποδιοικητές των υγειονομιών περιφερειών φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί περιστολή των δαπανών το 2010. Χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Άγγελος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι δαπάνες στα νοσοκομεία της υγειονομικής του περιφέρειας μειώθηκαν κατά 17,7%, ενώ ο Σωτήρης Ζώρος υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, είπε ότι οι δαπάνες στα νοσοκομεία της 2ης υγειονομικής περιφέρειας μειώθηκαν κατά 23%.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.