Deal News Online

undefined

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ως ανεφάρμοστη λόγω υπερβολικού κόστους και ως πρόχειρη, με το σκεπτικό ότι δεν λαμβάνει υπόψη της όλες τις περιπτώσεις, απορρίφθηκε με τις ψήφους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που θα συνθέτει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων.

 

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, η κυβερνητική πρόταση θα παρεμβαίνει υπέρ των δανειοληπτών πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αντικειμενικά τις υποχρεώσεις τους, θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα εξασφαλίζει δικαιοσύνη προς τους πολίτες που εξυπηρετούν με θυσίες τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

 

Ο κ. Σκορδάς κατηγόρησε τους βουλευτές ότι επιχειρούν ψευδόμενοι να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού και ότι καπηλεύονται τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

 

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής της πρότασης, Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα ευέλικτο προσαρμοζόμενο σύστημα «σεισάχθειας», ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει μόνο την επιμήκυνση των δανείων και τη μείωση των τόκων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς να προβλέπει μείωση του οφειλόμενου ποσού ανάλογα με τις μειώσεις που υπέστησαν τα νοικοκυριά από το Μνημόνιο. Ο κ. Μητρόπουλος είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης ασπάζονται τη μονεταριστική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία: «Ό,τι είναι συμφέρον των τραπεζών είναι και καλό για τους πολίτες».

 

Στο μεταξύ ένταση επικράτησε ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε πως ο πρωθυπουργός δεν απαντά στις ερωτήσεις των αρχηγών κομμάτων και οι υφυπουργοί απαντούν αντί των υπουργών, μιλώντας για «θεσμική εκτροπή».

 

Σε έντονο ύφος απάντησε ο παριστάμενος υφυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε «αυθάδεια και αλαζονεία να εγκαλείται ο πρωθυπουργός από εκείνον που έλειπε για δύο μήνες διακοπές», διευκρινίζοντας ότι εννοεί τον κ. Τσίπρα.

 

«Κόψτε την πλάκα και σοβαρευτείτε. Στοπ στο καλαμπούρι. Έχετε αντίληψη κοινοβουλίου - καφενείου. Γίνετε επιτέλους υπεύθυνοι» είπε ο κ. Σκορδάς απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών.


Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.