Βενιζέλος: Αλαζονικό το δίλλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα 'μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

 

Σχετικά με τη μονομερή καταγγελία-ακύρωση του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κίνηση αυτή δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή από τα κοινοβούλια και τους πολίτες των άλλων κρατών.

 

Συμπλήρωσε ότι όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν από τη δική τους σκοπιά, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου από τις οποίες έχουμε ζωτική ανάγκη, για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, χωρίς την οποία δεν υπάρχουν επενδύσεις και δουλειές για τους ανέργους, για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση.

 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχια.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Αυτή που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος πολίτης. Αυτή που εξέθρεψε τον παρασιτισμό και την διαπλοκή. Η χειρότερη, άλλωστε, μορφή διαπλοκής είναι αυτή που ποντάρει στο πολιτικό αδιέξοδο και την οικονομική καταστροφή για να αγοράσει στη συνέχεια φτηνά τη δημόσια περιουσία και τις περιουσίες των Ελλήνων.

 

«Από όλα έχει ο μπαξές' των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επαναγορά του ΟΤΕ, μέχρι την απαλλαγή των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους. Ώστε να κάνουν πάρτυ όχι οι μικροεπαγγελματίες, αλλά όσοι θέλουν να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες οφειλές και εκκρεμότητες, μέσα στη γενική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

 

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση.

 

«Το πραγματικό δίλλημα είναι αν παίζουμε με την τύχη της χώρας ή αν κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σκεφτεί και να ξανασκεφτεί το συμφέρον της οικογένειάς του, το συμφέρον της πατρίδας μας και να πράξει αναλόγως» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

SZ: Ερντογάν, ο αναγκαίος απρόβλεπτος εταίρος

SZ: Ερντογάν, ο αναγκαίος απρόβλεπτος εταίρος

Εκτενές δημοσίευμα φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Στον υπότιτλο...

Τουρισμός

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN AIRLINES Δημήτρη Γερογιάννη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.