Deal News Online

undefined

Τα «έψαλλε» στον Ρέσλερ ο Χρυσοχοϊδης

Το κερασάκι στην τούρτα της -υπόγειας, εδώ και πολύ καιρό- κόντρας αποτέλεσε η χθεσινή απαξιωτική δήλωση του Ρέσλερ κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και της ελληνικής οικονομίας.

 

Άλλωστε ήταν μια σύγκρουση που σιγόβραζε από καιρό τώρα και στελέχη του «Ανάπτυξης» έκαναν λόγο εδώ και καιρό πως αναμένεται μεγάλη «μπόρα».

 

Ο Έλληνας υπουργός με μια δυναμική του ανακοίνωση αδειάζει τον Ρέσλερ και του ζητά να σταματήσει να κάνει διαρροές στο γερμανικό τύπο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης –για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και μόνο να τη διοχετεύσει στην προώθηση πραγματικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

«Μας υπονομεύεις»

 

Τη νύχτα της Τετάρτης έσκασε η βόμβα: Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ευθέως το Γερμανό πολιτικό ότι "υπονομεύει συστηματικά" την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 

«Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ο Πρόεδρος της Ε.Ε. Χ. Μ. Μπαρόζο συζητούν στις Βρυξέλλες την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (2 εγγυοδοτικά ταμεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μεγάλα έργα) που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, μερίδα του γερμανικού τύπου και του γερμανικού πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να υπονομεύει συστηματικά αυτή την προσπάθεια.

 

Είναι οι ίδιοι κύκλοι που ενώ πριν λίγους μήνες εργάζονταν θεωρητικά μαζί με τις ελληνικές αρχές για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, ταυτόχρονα δήλωναν ότι η ''χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού"» αναφέρεται σε αυτό με έμμεση αναφορά στον κ. Ρέσλερ.

 

Ανοιχτά πυρρά σε Ρέσλερ

 

«Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Ελλάδα με βασική προτεραιότητα όχι τις επενδύσεις, αλλά την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις.

 

Αυτό έθεσε ως όρο για να γίνει δυνατή η συζήτηση για επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες προτεραιότητές τους» καταγγέλλεται στην ανακοίνωση.

 

Πρόκειται για βόμβα διασποράς, που πλήττει όχι μόνο τον κ. Ρέσλερ, αλλά και «μερίδα του γερμανικού πολιτικού συστήματος» καθώς και «μερίδα του γερμανικού τύπου».

Σε αυτήν τη μερίδα του τύπου, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, γίνονται από το γερμανικό υπουργείο οικονομίας «διαρροές...εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και μόνο» - και όχι πάντως για αγαθοεργό σκοπό.

 

Η ανακοίνωση

«Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, και ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Χ.Μ. Μπαρόζο, συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (2 εγγυοδοτικά ταμεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μεγάλα έργα) που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, μερίδα του γερμανικού τύπου και του γερμανικού πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να υπονομεύει συστηματικά αυτή την προσπάθεια.

 

Είναι οι ίδιοι κύκλοι που ενώ πριν λίγους μήνες εργάζονταν θεωρητικά μαζί με τις ελληνικές αρχές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ταυτόχρονα δήλωναν ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού».

 

Αυτή η πολιτική υποκρισία πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

 

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αναφέρονται τα ακόλουθα:

 

- Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Ελλάδα με βασική προτεραιότητα όχι τις επενδύσεις, αλλά την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού -ημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις. Αυτό έθεσε ως όρο για να γίνει δυνατή η συζήτηση για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες προτεραιότητές του.

 

- Αυτά αποτελούν άλλωστε τομείς στους οποίους η Ελληνική Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα και τον επικεφαλής της Ομάδας δράσης, κ. Ράιχενμπαχ, ήδη υλοποιεί σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με απτά αποτελέσματα που καταγράφονται από τους δανειστές αλλά και από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ.

 

Υπενθυμίζουμε ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα τοποθετείται πρώτη μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία τους τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Αναμένουμε από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας την αντίστοιχη ενέργεια που καταβάλλει για να κάνει διαρροές στο γερμανικό τύπο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης –για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και μόνο να τη διοχετεύσει στην προώθηση πραγματικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Είμαστε βέβαιοι πως μεμονωμένες κακοφωνίες δεν είναι ικανές να σκιάσουν την καλή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων καθώς και τη σταθερή στήριξη που παρέχει το Γερμανικό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα.

Όπως επίσης δεν μπορούν να επηρεάσουν τις καλές σχέσεις με το Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών, η διοίκηση του οποίου προσεγγίζει τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικής οικονομίας με κατανόηση και εποικοδομητική διάθεση για επενδυτικές πρωτοβουλίες.

 

Στο πρόσωπό τους ο Υπουργός Ανάπτυξης βρήκε τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές.

 

Στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι μας για την έξοδο από την κρίση, χρειαζόμαστε περισσότερη εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια αντί για μικροπολιτικά παιχνίδια».


World Business

Bayer: 1,65 δισ. δολάρια από την πώληση μετοχών της Elanco

Bayer: 1,65 δισ. δολάρια από την πώληση μετοχών…

Την πώληση 54,5 εκατομμυρίων μετοχών της Elanco Animal Health στην τιμή των 30,25 δολαρίων ανά...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Σοκ έχει προκαλέσει στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο θάνατος του πρώην διεθνούς μέσου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.