Πολιτική

Βγήκαν τα «μαχαίρια» για την αμοιβή του Αθεμπίγιο

Αφορμή για διαμάχη μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε το κόστος της μελέτης αξιοποίησης του Ελληνικού την οποία είχε αναλάβει ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο.

 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για ομολογία αδιαφανών μεθοδεύσεων και ψευδολογιών κατά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

 

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από πολύμηνη σιωπή, ομολόγησε χθες ότι ο "άμισθος σύμβουλος" του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο πήρε μόνο για τις συμβουλές στην αξιοποίηση του Ελληνικού ποσό 180 χιλιάδων ευρώ. Αξιοποίηση, βέβαια, ούτε έγινε, ούτε δρομολογήθηκε», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε ακόμη ότι από τις 4 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται από την κυβέρνηση και ποια είναι η αμοιβή του. «Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Διότι, προφανώς, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν ακόμη να κρύβουν», κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Το ΥΠΕΚΑ στην απάντησή του χαρακτηρίζει απολύτως εύλογο το ποσό της αμοιβής του κ. Αθεμπίγιο και της ομάδας του για τη μελέτη που ανέλαβαν να εκπονήσουν.

 

«Είναι τουλάχιστον αστεία όσα ισχυρίζεται ο κ. Μιχελάκης για τον γνωστό και διεθνούς φήμης πολεοδόμο, Josep Acebillo. Ο κ. Acebillo και το Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) ανέλαβαν να εκπονήσουν ένα master plan για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, το οποίο ολοκλήρωσαν. Με πρόσφατη έγκριση του ποσού από τους δύο συναρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο κ. Acebillo και η ομάδα του λαμβάνουν το ποσό των 180.000 ευρώ, το οποίο για όσους έχουν ελάχιστη γνώση για το κόστος τέτοιων εργασιών, είναι απολύτως εύλογο για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος στην ανακοίνωσή του.

 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος υπογραμμίζει ότι «όλα τα άλλα που λέει ο κ. Μιχελάκης περί ''ομολογίας για αδιαφανείς μεθοδεύσεις και ψευδολογίες'' είναι προσβλητικά, συκοφαντικά και χαρακτηρίζουν τον ίδιο και τις γνωστές πρακτικές της ΝΔ, όταν είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο λαϊκισμός έχει και τα όρια του».

 

Διαβάστε επίσης: Στα 180 χιλ. ευρώ το "τζάμπα" του Αθεμπίγιο


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή