Βγάζουν «μαχαίρια» οι ΑΕΕΑΠ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Συντονισμένη κίνηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες που συλλέξαμε τις τελευταίες μέρες, ετοιμάζονται οι εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) για να πιέσουν με κάθε τρόπο το υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει την απόφασή του να τις συμπεριλάβει στην επιβολή του ειδικού τέλους στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων τους.

 

Τι θα πει με κάθε τρόπο; Μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα πάνε, υποστηρίζοντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου. Την πρωτοβουλία έχει ο πρόεδρος της Trastor AEΕAΠ Σωτήρης Θεοδωρίδης, ο οποίος είχε και συνεχίζει να έχει επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη των τραπεζικών ΑΕΕΑΠ. Ο κ. Θεοδωρίδης ποντάρει ιδιαίτερα στην ξεχωριστή πίεση που μπορούν να ασκήσουν οι τραπεζίτες στο οικονομικό επιτελείο, ιδιαίτερα τώρα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

 

Οι εταιρείες που επενδύουν στα ακίνητα στήριζαν τη λειτουργία τους στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς και δεν είχαν συμπεριληφθεί αρχικά σ' αυτούς που επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Επειδή όμως τα καλά νέα από το υπουργείο Οικονομικών διαρκούν λίγο, αποφασίστηκε να επιβληθεί φόρος και στις ειδικού τύπου εταιρείες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το χαράτσι που πληρώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα των ΑΕΕΑΠ αντιστοιχεί στο 7% - 8% των ετήσιων εσόδων τους από μισθώματα, ενώ θα πληρώσουν πολύ περισσότερα για ακίνητα με ακριβή τιμή ζώνης.

 

Το μεγάλο πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουν τώρα και προκάλεσε την έκρηξη των επιχειρηματιών και χρησιμοποίησε ως κίνητρο ο κ. Θεοδωρίδης είναι πως οι ξένοι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές σε τέτοιες εταιρείες, το έκαναν λόγω της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης και τώρα απειλούν να αποεπενδύσουν.

 

Από τη μια δηλαδή το νέο χαράτσι κι από την άλλη η απώλεια ξένων επενδυτών. «Αν δεν κάνουμε κάτι θα χρεοκοπήσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Θεοδωρίδης και να συμφώνησαν όλοι, αφού άλλωστε έχουν ήδη ανοιχτές πληγές λόγω της πρωτόγνωρης κρίσης στην αγορά του real estate, που έφερε και την απομείωση της αξίας των ακινήτων.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.