Διπλό «όχι» από τον Λαναρά στη σωτηρία της ΕΝ.ΚΛΩ.

Μια δυσάρεστη είδηση για την οικογένεια Λαναρά, έφερε την πληροφορία στη Deal και για μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση της πάλαι ποτέ κραταιάς Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του Θωμά Λαναρά.

 

Η πρώτη δυσάρεστη είδηση, αφορά στην πειρατεία που έγινε από Σομαλούς στον Κόλπο του Άντεν, του δεξαμενοπλοίου την περασμένη Τρίτη Liquid Velvet και την αιχμαλώτιση των 22 μελών του πληρώματός του. Το δεξαμενόπλοιο φέρει σημαία των νησιών Μάρσαλ και ανήκει στην εταιρεία Elmira Tankers της οικογένειας Λαναρά, και συγκεκριμένα της Κατερίνας Λαναρά, αδελφής του Θωμά. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και διαχειρίζεται 12 δεξαμενόπλοια.

 

Η δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, έχει πάλι σχέση με τον Θωμά Λαναρά.

 

Σύμφωνα με την πληροφορία που έχουμε, πριν από λίγες μέρες, πρώην συνεργάτης του κ. Λαναρά στην ΕΝ.ΚΛΩ., επικοινώνησε με τον πρώην μεγαλομέτοχο και του ζήτησε να επανέλθει στην εταιρεία, βοηθώντας στην αναβίωσή της και την επαναλειτουργία της, βάζοντας αρχικά ένα ποσό, που η αξία του δεν ξεπερνά το ύψος της αξίας ενός μόνο δεξαμενόπλοιου της οικογένειας.

 

Η απάντηση του Θωμά Λαναρά ήταν αρνητική, παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε πως το αμερικανικό fund που επρόκειτο να επενδύσει στην εταιρεία, υπαναχώρησε.

 

Η πληροφορία αναφέρει ότι η επικοινωνία επαναλήφθηκε την 1η του μηνός, ημέρα της πειρατείας, με αφορμή αυτό ακριβώς το γεγονός, πρώτα για ηθική συμπαράσταση, αλλά και για επαναδιατύπωση της πρότασης.

 

Το αποτέλεσμα ήταν η δεύτερη άρνηση του Θωμά Λαναρά να μην αφήσει να «βουλιάξει» οριστικά η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, κάτι που πλέον διαφαίνεται να είναι αναπόφευκτο, καθώς ούτε οι Τράπεζες είναι διατεθειμένες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση, ακόμα κι αν υπάρξουν εγγυήσεις του δημοσίου.

 

Ακολουθήστε τη «Deal online» στο twitter @Dealnewsgr1


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.