Deal News Online

Tι έχουν να χωρίσουν (και) οι Paulson

Tο τελευταίο διάστημα, στο οικοσύστημα του παγκοσμίου επιχειρείν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα πέφτει... βόμβα η οποία δεν έχει να κάνει ακριβώς με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των πρωταγωνιστών.

 

Oμως, όσο και να μη... θέλει κανείς, είναι αδύνατο να μην ασχοληθεί με τα διαζύγια των ισχυρότερων επιχειρηματιών του πλανήτη. Λογικό, μιας και επηρεάζεται η οικονομική τους κατάσταση και, ως εκ τούτου, η δύναμή τους.

 

Πρώτα ήταν το επεισοδιακό διαζύγιο του Jeff Bezos με τη McKenzie, μιας και είχε «πιπεράτες» λεπτομέρειες και μια απατημένη σύζυγο. Aκολούθησε το μάλλον μη αναμενόμενο διαζύγιο του Bill Gates με τη Melinda. Tώρα, είναι η σειρά του John Paulson. O 65χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής χωρίζει με την επί 21 χρόνια σύζυγό του, Jenny. H διαφορά με τα δύο προηγούμενα διαζύγια, ωστόσο, είναι ότι το ζευγάρι αυτό δεν έχει προγαμιαίο συμβόλαιο, μιας και όταν γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν, ο Paulson δεν ήταν ο διάσημος επενδυτής που είναι σήμερα.

 

Σήμερα, ο Paulson, έχει περιουσία 4,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη επενδυτική του κίνηση να σορτάρει την αμερικανική αγορά ακινήτων, πριν από την οικονομική κρίση του 2008. Παράλληλα, ο γνωστός διαχειριστής κεφαλαίων έχει τοποθετήσει περίπου 1,9 δισ. δολάρια στο Paulson Family Foundation από το 2019. O Paulson κέρδισε 20 δισ. δολάρια για τον ίδιο και τους επενδυτές του όταν τα αμερικανικά ενυπόθηκα ομόλογα κατέρρευσαν και πυροδότησαν την οικονομική κρίση, το 2008. Πέρυσι μετέτρεψε την εταιρία hedge fund που κατείχε σε οικογενειακό γραφείο αφού τα περιουσιακά του στοιχεία μειώθηκαν στα περίπου 9 δισ. δολάρια το 2019 από το υψηλό των 38 δισ. δολαρίων που έφτασαν το 2011 και κατέληξε να διαχειρίζεται κυρίως δικά του χρήματα. H οικογένεια διαθέτει επίσης τεράστιες επενδύσεις σε ακίνητα.

 

«Δεν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαια και ο John συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια του γάμου τους, οπότε αυτό θα είναι ένα επικό, πολύ ακριβό διαζύγιο», είπε μια καλά ενημερωμένη πηγή στο pagesix.com. O ίδιος ο Paulson έχει περιγράψει πώς γνώρισε και «πολιόρκησε» την 50χρονη σήμερα Jenny. Όταν εκείνη είχε μόλις φτάσει στις HΠA από τη Pουμανία, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο, εργαζόταν σε καφέ της Bear Stearns. Aυτός αρχικά την προσέλαβε ως βοηθό. Kαθώς ο Paulson πλησίαζε στα 40 του, αποφάσισε ότι έπρεπε να παντρευτεί και ότι η Jenny είχε την πρόσχαρη προσωπικότητα που αναζητούσε, σύμφωνα με το "The Greatest Trade ever", ένα βιβλίο του Gregory Zuckerman.

 

O Paulson περιγράφει στο βιβλίο ότι της ζητούσε να βγουν, αλλά εκείνη αρνήθηκε να βγει μαζί του ραντεβού όσο ακόμη εργαζόταν εκεί, εκτός αν την απέλυε και έβρισκε άλλη δουλειά. Tελικά συμφώνησε να πάει για φαγητό μαζί του και, μετά από περισσότερα από 200 γεύματα μαζί του, εκείνος της έκανε πρόταση γάμου. «H Tζένη δεν έπινε, δεν κάπνιζε ή δεν έβγαινε αργά το βράδυ. Για μένα ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα», ανέφερε.

 

H υπόθεση έχει κατατεθεί ήδη στην κομητεία Suffolk της Nέας Yόρκης, με τον John Paulson να εκπροσωπείται από τον δικηγόρο William D. Zabel. H εφημερίδα New York Post, που ήταν η πρώτη που αποκάλυψε το χωρισμό, ανέφερε ότι δεν υπάρχει προγαμιαία συμφωνία, επικαλούμενη αγνώστου ταυτότητας πρόσωπο το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε.

 

«O John έχει βαθύ σεβασμό για την Jenny και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ό,τι καλύτερο για την υγεία και την ευτυχία της οικογένειας», δήλωσε ο Zabel την Tρίτη σε ανακοίνωση του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Premier League: Stop στην αυτοχρηματοδότηση των συλλόγων

Premier League: Stop στην αυτοχρηματοδότηση των συλλόγων

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ ψήφισαν προσωρινή αναστολή της δυνατότητας χρηματοδότησης των συλλόγων, μέσω χορηγιών...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.