Deal News Online

Τρεις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Σεπτεμβρίου με χορηγό ΕΟΤ

Υπό την αιγίδα έθεσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)τρεις υψηλού επιπέδου διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της υποστήριξής του σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν και παράλληλα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Πρόκειται για τη διεθνή αθλητική διοργάνωση water polo «Beachpolistas World Tour 2021», το «Epidavros Action» και τον 1ο Διεθνή Αγώνα Σφαιροβολίας στη Σίφνο.

 

Ειδικότερα, στις 23 Ιουλίου ξεκίνησε το «Beachpolistas World Tour 2021», μια παγκοσμίου ενδιαφέροντος αθλητική διοργάνωση με αγώνες water polo στη θάλασσα και σε λίμνες, που πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα της International Beach Water Polo Association (IBWPAS). Στόχος της είναι η ανάπτυξη και η προώθηση του υγρού στίβου, συνδυάζοντας τον αθλητικό τουρισμό με την εξέλιξη των περισσότερων από 2.000 επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν. Η έναρξη της διοργάνωσης δόθηκε με αγώνες στη λίμνη Πλαστήρα στο διάστημα 23-25 Ιουλίου, ενώ ακολούθησαν αντίστοιχοι αγώνες στο Zadar της Κροατίας (20-22 Αυγούστου), στον Πειραιά (27-29 Αυγούστου) και στην Χαλκίδα (3-5 Σεπτεμβρίου). Η συνέχεια θα δοθεί στο Puerto Escondido του Μεξικού (26-28 Νοεμβρίου), στην Μελβούρνη της Αυστραλίας (Ιανουάριος 2022), στο Iquique της Χιλής (11-13 Φεβρουαρίου 2022) και στο Long Beach των ΗΠΑ (Ιούνιος 2022), με τον μεγάλο τελικό να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα τον Ιούλιο του 2022. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ενδέχεται να συμπληρωθεί και με αγώνες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

 

Όσον αφορά το «Epidavros Action» στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, πρόκειται για μια διοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας whynot. Είναι μια διεθνή αθλητική εκδήλωση τριάθλου, aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο, που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία από το 2014. Στη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος αθλητές από την Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται επίσης δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για παιδιά και νέους, ηλικίας 6-18 ετών. Η δράση προσελκύει σημαντικό αριθμό αθλητών και συνοδών στην περιοχή, συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω προβολή της, με την παράλληλη ανάδειξη του φυσικού κάλλους αλλά και των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της.

 

Τέλος, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο 1ος Διεθνής Αγώνας Σφαιροβολίας στη Σίφνο, μια ακόμη διοργάνωση του στίβου των Κυκλάδων με διεθνή χαρακτήρα μετά το meeting Συνθέτων Αγωνισμάτων Portarathlon, το οποίο πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι η ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στις Δυτικές Κυκλάδες με την ταυτόχρονη προσέλκυση επισκεψιμότητας αθλητικών ομάδων από το εξωτερικό. Ο αγώνας, που θα λάβει χώρα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον Αρτεμώνα της Σίφνου, θα περιλαμβάνει το κλασικό αγώνισμα της σφαιροβολίας για τις κατηγορίες Αντρών και Γυναικών, ενώ θα πλαισιωθεί με εκδηλώσεις, ομιλίες, αλλά και αθλητικές δράσεις για παιδιά.


protoselida

Media

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα ταινίας και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας

Ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε από ατύχημα στο γύρισμα…

Ο αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε χθες Πέμπτη, προφανώς από ατύχημα, τη διευθύντρια...

Υγεία & Διατροφή

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Αποτελεσματικότητα 90,7% έναντι του κορωνοϊού έδειξε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, όπως...

Τουρισμός

Jet2holidays: 200 εβδομαδιαίες πτήσειςπρος Ελλάδα το 2023

Jet2holidays: 200 εβδομαδιαίες πτήσειςπρος Ελλάδα το 2023

Η Jet2holidays ανακοίνωσε νωρίτερα από ποτέ το θερινό της πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι του 2023, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.