Deal News Online

undefined

Χρυσοχοΐδης: Εμπιστευτείτε την ελληνική οικονομία

«Μπορείτε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την ελληνική οικονομία. Και να δείξετε έμπρακτα αυτή την εμπιστοσύνη σας επενδύοντας στην Ελλάδα.

 

Οι ευκαιρίες είναι πολλές. Και το επενδυτικό περιβάλλον γίνεται καθημερινά καλύτερο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε Αυστριακούς δημοσιογράφους στην κοινή συνέντευξη ύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Οικονομίας της Αυστρίας, κ. Mitterlehner, σήμερα στη Βιέννη.

 

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα στην αυστριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου είναι ότι οι 2 χώρες έχουμε πολλές αναξιοποίητες επενδυτικές δυνατότητες.

 

Η Ελλάδα και η Αυστρία έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά σαν οικονομίες, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε αξιοποιήσει» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Βιέννη για σειρά συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες της Αυστριακής κυβέρνησης, διεθνών οργανισμών και επιχειρηματικούς φορείς.

 

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προς την Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, την ενίσχυση της ρευστότητας στη χώρα μας, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

 

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε στους Αυστριακούς τις δύο μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει εδώ και ενάμισι χρόνο η Ελλάδα, οι οποίες είναι από τη μια να μπουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της χώρας ώστε να υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και από την άλλη, να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και να μειωθεί το εξωτερικό έλλειμμα.

 

«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για να ανταπεξέλθουμε και στις δύο αυτές προκλήσεις δεν είναι αναίμακτη. Κάθε άλλο.

 

Συνοδεύεται από τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κόστος. Το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο στη χώρα μου, καθώς μειώνει βίαια το επίπεδο ζωής κατά 30-40%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός και συμπλήρωσε: «Παρ' όλα αυτά, προχωρούμε χωρίς δεύτερες σκέψεις στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

 

Διότι γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Ο μόνος δρόμος για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές, τη χαμένη αξιοπρέπειά μας μεταξύ των εταίρων μας. Ο μόνος δρόμος για να μην διακινδυνεύσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

 

Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στους διαύλους που έχουν ανοιχθεί τους τελευταίους μήνες, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προκειμένου να ενταθεί η συνεργασία με την Ελλάδα στους εξής τομείς:

 

- Συμμετοχή στα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής κυβέρνησης.

 

- Συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

- Εξασφάλιση γραμμών ρευστότητας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εθνικών επενδυτικών τραπεζών, όπως η ΚfW.

 

- Τεχνική υποστήριξη για την προώθηση και υλοποίηση νέων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

 

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα για να εμβαθύνουμε τις οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας, κ. Mitterlehner.

 

Δήλωσε επίσης τη στήριξή του στις σκληρές προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για την έξοδό της από την κρίση και επισήμανε ότι είναι πρόθυμος να προωθήσει την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας προκειμένου να ενημερωθούν οι Αυστριακοί επενδυτές για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την αποστολή πολυμελούς αντιπροσωπείας στις 24 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, αποτελούμενης από σημαντικούς κυβερνητικούς παράγοντες, εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας καθώς και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

 

Παράλληλα, θα προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία σε θέματα προσέλκυσης ξένων και ενίσχυσης εθνικών επενδύσεων καθώς και σε θέματα προώθησης της έρευνας, του τουρισμού και συνεργατικών επιχειρηματικών σχημάτων.

 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Χρυσοχοϊδης απηύθυνε την κεντρική ομιλία σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ και ο Αυστριακός Σύνδεσμος Βιομηχανιών(IV), με τη συμμετοχή εκπροσώπων Αυστριακών επιχειρήσεων, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.


World Business

 H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

O φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που είχε αποφασίσει να επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς της...

Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Σοκ έχει προκαλέσει στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο θάνατος του πρώην διεθνούς μέσου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.