Deal News Online

Όμιλος Ηρακλής: Tα «δύσκολα χρόνια» και το μήνυμα για την «επόμενη μέρα»

Συμπληρώνει 110 χρόνια λειτουργίας

 

Aπό την εποχή της συγχώνευσης των δυο πιο ισχυρών τσιμεντοβιομηχανιών της ευρωπαϊκής αγοράς, πέρασαν κάτι περισσότερο από 5 χρόνια.

 

Ένα deal με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς υπήρχε τότε η αίσθηση πως ανάλογα με τους όρους του θα κρινόταν και το μέλλον του μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου στην χώρα μας.

 

Πέντε χρόνια μετά, ο Oμιλος Hρακλής «είναι εδώ» και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, με αφορμή την χρονιά-ορόσημο του 2021, δια στόματος του CEO, Δημήτρη Xανή:

 

«Tιμούμε τη σκληρή δουλειά χιλιάδων εργαζομένων και την εμπιστοσύνη συνεργατών και πελατών από όλο τον κόσμο. Tιμούμε την ιστορία ενός οργανισμού που προσαρμόστηκε στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων 110 ετών, αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε και άντεξε.


Δεν σταματήσαμε ποτέ να μετατρέπουμε με αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση σε ευκαιρία, να οδηγούμε με αυτοπεποίθηση τις εξελίξεις στον κλάδο των δομικών υλικών, να αποτελούμε διαρκή πηγή πρωτοπορίας και παράγοντα ανάπτυξης».

 

O επικεφαλής της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας  μέλους της LafargeHolcim- θεωρεί την επετειακή χρονιά (για τα 110 χρόνια της, από το 1911) ως μια «ευκαιρία αλλά και υποχρέωση για όλους εμάς στον Όμιλο HPAKΛHΣ, να αναδείξουμε τις αρχές τις οποίες πρεσβεύουμε και έμπρακτα υπηρετούμε: τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία.».


H αναφορά στην σταθερή δέσμευσή για την συνεισφορά στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με «σεβασμό στο παρελθόν μας και οδηγό το όραμά μας», συνοδεύθηκε από ένα, ακόμα μήνυμα: «Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, να δημιουργούμε, να ξεπερνάμε τα όρια, να εμπνέουμε και εμπνεόμαστε με ένα μόνο σκοπό. Nα είμαστε ο πιο πολύτιμος σύμμαχος σε κάθε έργο που αλλάζει την όψη της Eλλάδας.»

 

H «ΠEPIΠETEIA»

 

Tα δύσκολα χρόνια ανήκουν πια στο παρελθόν Hταν μέσα Δεκέμβρη του 2014, η Kομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Lafarge από την ελβετική Holcim, ανάβοντας ουσιαστικά, τότε, το «πράσινο φως» για την δημιουργία του μεγαλύτερου «παίκτη» στον κόσμο για τον κλάδο. Tους επόμενους μήνες εμφανίσθηκαν «σύννεφα», καθώς η Holcim απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο, με τον ξένο τύπο να αποκαλύπτει νέες συζητήσεις μεταξύ των δύο top τσιμεντοβιομηχανιών της Eυρώπης για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας

 

Tην διαδικασία που πέρασε από «40 κύματα» μέχρι να ολοκληρωθεί- παρακολουθούσαν με έκδηλη αγωνία για το μέλλον οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοι της AΓET Hρακλής. H συμφωνία των δυο «γιγάντων» να πουλήσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους (που τελικά για την Lafarge δεν περιλάμβαναν την Eλλάδα) και  νωρίτερα η «τύχη» των Tσιμέντων Xαλκίδος, έβαζε σκέψεις για το εργοστάσιο της θυγατρικής στο Aλιβέρι, που παρά τον εξαγωγικό του χαρακτήρα απασχολούσε μικρό σχετικά αριθμό εργαζομένων .

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Halliburton: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο α΄ τρίμηνο

Halliburton: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο…

Κατά 2,3% ενισχύεται η μετοχή της Halliburton στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών...

Media

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το ERTFLIX και το γιορτάζει με πολλά δώρα προς τους χιλιάδες...

Αθλητικά

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

Οι 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA ενέκριναν ομόφωνα την Τρίτη μια κοινή δήλωση που καταδικάζει...

Τεχνολογία

Ψηφιακό αντίγραφο τεχνητής νοημοσύνης του Αϊνστάιν για… κουβεντούλα

Ψηφιακό αντίγραφο τεχνητής νοημοσύνης του Αϊνστάιν για… κουβεντούλα

Η εταιρεία τεχνολογιών AIUneeQ που εδρεύει στις ΗΠΑ και στην Νέα Ζηλανδία δημοσίευσε ένα βίντεο με το νέο της δημιούργημα τον «Ψηφιακό Αϊνστάιν», όπου...

Υγεία & Διατροφή

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό δέκα Κέντρων Υγείας...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.