Deal News Online

undefined

«Σωσίβιο» στην ΑΜΚ 30 εκ. ψάχνει η Forthnet

Μετά την δανειακή αναδιάρθρωση 90 εκατ. ευρώ, κάνει τονωτικές ενέσεις στα ταμεία και τα κεφάλαια κίνησης


Ζητούμενο αποτελεί για την Forthnet, όπως και για τις περισσότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η ρευστότητα. Η διοίκηση της εταιρείας με επικεφαλής τον Πάνο Παπαδόπουλο, το τελευταίο διάστημα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να εξορθολογίσει τις λειτουργίες του ομίλου, ειδικά και μετά την ενοποίηση της Nova, τον έλεγχο του κόστους και την περιστολή των δαπανών.

 

Έτσι, με δεδομένο και ότι η αγορά έχει δεχτεί πλήγματα από την κρίση, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 30 εκατ. ευρώ που αποφάσισε το ΔΣ πριν από περίπου μία βδομάδα, αποτελεί «σωσίβιο» για τα ταμεία της, αλλά και για την ενίσχυση των κεφαλαίων κίνησης.

 

Μια κίνηση επιβεβλημένη, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ειδικά μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση της δανειακής αναδιάρθρωσής της, ενέργεια που της έλυσε τα χέρια μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2013, αφού δεν έχει συμβατικές υποχρεώσεις αποπληρωμής δανείων ως τότε, για να θωρακιστεί περαιτέρω και να μπορέσει να υλοποιήσει τα επόμενα επενδυτικά της σχέδια ή την εμπορική πολιτική της.

 

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ο όμιλος Forthnet είχε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός της έφτανε στα 312,5 εκατ. ευρώ. Τον Ιούλιο εξέδωσε δύο κοινά μακροπρόθεσμα, εμπραγμάτως εξασφαλισμένα ομολογιακά δάνεια 90 εκατ. ευρώ ως μέρος της συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης των δανείων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την προπληρωμή του συνόλου των χρεολυτικών δόσεων μέχρι το τέλος του 2012.

 

Στην αύξηση που θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, πρόκειται να συμμετάσχουν τόσο η Emirates International Telecommunication, όσο και η ολλανδική Cyrte. Μάλιστα, η εταιρεία τονίζει πως η απόφαση για την ΑΜΚ αντικατοπτρίζει και την ψήφο εμπιστοσύνης που δείχνουν οι βασικοί της μέτοχοι στον όμιλο και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την χώρα.

 

Η απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου της Forthnet ήρθε λίγο μετά από εκείνη της HOL του Σωκράτη Κόκκαλη, η οποία εκτιμάται πως θα είναι ύψους περίπου 43 εκατ. ευρώ.

 

Οι συμφωνίες


Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει ο όμιλος και στις συμφωνίες στις οποίες προχώρησε το προηγούμενο διάστημα, περιμένοντας να καρπωθεί τα οφέλη τους. Μία από αυτές είναι η υπογραφή σύμβασης με την Eutelsat για την διανομή ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου για την Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι, γίνεται ο πρώτος πάροχος στην Ευρώπη που συνδυάζει ευρυζωνικές υπηρεσίες με μπουκέτα συνδρομητικής τηλεόρασης, προσφέροντας στους χρήστες υπηρεσίες triple-play με ένα μόνο δορυφορικό πιάτο.

 

Προχώρησε επίσης σε συμφωνία με την εταιρεία προμήθειας ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, Energa, θέλοντας να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της, αν και από επιχειρηματικούς κύκλους χαρακτηρίστηκε ως κίνηση που κρύβει ρίσκο.

 

Τέλος, ποντάρει πολλά στην επέκταση της συμφωνίας με την Super League έως το 2015 που «έκλεισε» τον Αύγουστο. Η διευρυμένη νέα συνεργασία περιλαμβάνει το σύνολο των ομάδων και των αγώνων της διοργανώτριας αρχής, με δικαιώματα για τηλεόραση, ραδιόφωνο, ίντερνετ και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και γεωγραφική κάλυψη σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία. Το συνολικό τίμημα για την περίοδο 2011- 2015 ανέρχεται στα 177.400.000 ευρώ.


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Secret Money

H Eλλάκτωρ, η Γ.Σ., τα... «σχέδια» και η παράταση

H Eλλάκτωρ, η Γ.Σ., τα... «σχέδια» και η…

Eξελίξεις στο μέτωπο EΛΛAKTΩP, με την αναβολή της έκτακτης γ.σ. της Reds (προγραμματισμένη για την...

Τουρισμός

Celestyal Cruises: Επανέναρξη κρουαζιέρων στις 24 Απριλίου

Celestyal Cruises: Επανέναρξη κρουαζιέρων στις 24 Απριλίου

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 24 Απριλίου με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο»...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.