Deal News Online

Bitcoin: Νέο ρεκόρ μετά το «σπρώξιμο» από Tesla

Πάνω από τα 44.000 δολάρια

 

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε το bitcoin τη Δευτέρα, μετά την ώθηση που δέχθηκε από την επένδυση της Tesla ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, η οποία προς το παρόν είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που στηρίζει ανοιχτά το αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα.

 

Η Tesla ανακοίνωσε επίσης ότι θα δέχεται πλέον το ψηφιακό νόμισμα και ως μέθοδο πληρωμής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της.

 

«Άλμα» 15%

 

Το bitcoin σημείωσε «άλμα» 15% μετά τη γνωστοποίηση της Tesla προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την επένδυση που έκανε στο κρυπτονόμισμα, με την τιμή του να ξεπερνά για πρώτη φορά το φράγμα των 44.000 δολαρίων. Συγκεκριμένα, η τιμή του αναρριχήθηκε έως τα 44.801,87 δολάρια, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια. Στις 14.14 ώρα Ελλάδος η τιμή του κυμαινόταν στα 43.505 δολάρια.

 

Το γεγονός ότι η Tesla, μια από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, και ο επικεφαλής της Έλον Μασκ επενδύουν στο bitcoin αποτελεί ισχυρή κίνηση υποστήριξης προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει επικριθεί σφόδρα από τους υπεύθυνους χάραξης στρατηγικής για διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνοδες δραστηριότητες.

 

«Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στρέφοντας 1,5 δισ. δολάρια από το ταμείο της εταιρείας του στο bitcoin, καταδεικνύει τον βαθμό υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων από τους θεσμικούς επενδυτές», αναφέρει ο Antoni Trenchev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της λονδρέζικης εταιρείας Nexo, προσθέτοντας: «Η Τέσλα χάραξε τον δρόμο».

 

Ο Trenchev δήλωσε ακόμη πως αναμένει μέχρι το τέλος του 2022 τουλάχιστον το 10% των εταιρειών του S&P 500 να επενδύσουν στο bitcoin.

 

Η Tesla δεν είναι η πρώτη που επενδύει στο ψηφιακό νόμισμα

 

Η Tesla φυσικά δεν είναι η πρώτη που επενδύει στο ψηφιακό νόμισμα, αν και σίγουρα είναι αυτή με το υψηλότερο προφίλ.

 

Η MicroStrategy Inc. έχει επενδύσει περίπου 1,1 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα, ενώ τον Οκτώβριο, η Square Inc., με επικεφαλής εδώ και χρόνια υπέρμαχο του ψηφιακού νομίσματος Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε ότι μετέτρεψε περίπου 50 εκατ. δολάρια από τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της σε bitcoin, από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και μετά.

 

Η πορεία του bitcoin μέχρι το σημερινό νέο ιστορικό υψηλό του χαρακτηρίζεται πάντως από έντονη μεταβλητότητα που συνεχίζει να προκαλεί αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές του. Ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές κάνουν λόγω για κερδοσκοπικό παιχνίδι και για φούσκα που αναπόφευκτα θα σκάσει. Υπάρχουν όμως και αυτοί που επισημαίνουν ότι οι υψηλού προφίλ υποστηρικτές του ψηφιακού νομίσματος και το ενδιαφέρον των μακροπρόθεσμων επενδυτών αποτελεί απόδειξη ενός πιο ανθεκτικού ράλι.

 

Σημειώνεται ότι το bitcoin έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 50% από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, ενώ πέρυσι η τιμή του σημείωσε άνοδο πάνω από 300%.

 

Τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum και το XRP, που τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης κατέγραψαν άλμα, σημειώνοντας άνοδο 5% και 4% αντίστοιχα.


World Business

Johnson & Johnson: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις

Johnson & Johnson: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και…

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις α΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων,...

Media

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το ERTFLIX και το γιορτάζει με πολλά δώρα προς τους χιλιάδες...

Αθλητικά

Πόλεμος UEFA με νεοσύστατη «European Super League»

Πόλεμος UEFA με νεοσύστατη «European Super League»

Σεισμικές δονήσεις μεγάλου μεγέθους έχει προκαλέσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η απόφαση δώδεκα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων,...

Υγεία & Διατροφή

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό δέκα Κέντρων Υγείας...

Τουρισμός

United Airlines: Απευθείας πτήσεις από Ουάσινγκτον για Αθήνα την 1η Ιουλίου

United Airlines: Απευθείας πτήσεις από Ουάσινγκτον για Αθήνα…

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines προσθέτει τρεις νέους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και την...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.