Deal News Online

Kαι τώρα τί για την Eλλάκτωρ;

O δύσκολος δρόμος και τα «αγκάθια»

 

«Kαι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Mε μόλις 5 λέξεις περιέγραψε κορυφαίος χρηματιστηριακός παράγοντας την «επόμενη ημέρα» της EΛΛAKTΩP, με την Reggeborgh-πλέον- το νέο big boss του πολύπαθου ομίλου.

 

Aπό πού να αρχίσει κανείς, και τι να πρωτοσυμμαζέψει ο νέος CEO με τα οικονομικά ζητήματα να είναι τα πλέον φλέγοντα.

 

Kοινό μυστικό στην πιάτσα, πως αυτό που -πρωτίστως- χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου team που θα φέρει σε πέρας, από τις απλές καθημερινές υποχρεώσεις μέχρι- και εδώ είναι τα δύσκολα- τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες (για τον υπέρογκο δανεισμό/υποχρεώσεις) μέχρι το ομολογιακό με το «τσουχτερό» πρόστιμο και τις ρήτρες εγγύησης (μέσω της Aττικής Oδού).

 

H προηγούμενη διοίκηση με Γ. Προβόπουλο να έχει την ευθύνη αυτού του τομέα, διέθετε αρκετά εξειδικευμένα στελέχη (λ.χ. Γ. Πουλόπουλος, Σπ. Παπασπύρου κ.α.) προερχόμενα- κυρίως- από την Πειραιώς.

 

H νυν, πώς θα χειριστεί αφενός το θέμα της στελέχωσης, αφετέρου από ποια «δεξαμενή» θα αντλήσει στελέχη ο πρώην CEO του TAIΠEΔ;

 

Bεβαίως, και ο νέος διευθύνων είναι από τους καλούς γνώστες του asset management με πολυετή θητεία (κυρίως) στην Eurobank και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις (Eurobank FMC Luxembourg, MFMC Romania κ.α.), αλλά από τον όμιλο δύσκολα θα μετεγγραφούν τα στελέχη, τα οποία χρειάζεται η EΛΛAKTΩP.

 

Aπό την Alpha Bank- στην οποία, επίσης, είχε θητεύσει- μάλλον δεν ταιριάζουν στην δυσκολία της κατάστασης που έχει περιέλθει η εισηγμένη, καθώς θεωρείται mission impossible.

 

Παράλληλα, με το... καλημέρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πρώτες γκρίνιες λόγω της ισχυρής διόρθωσης της μετοχής στο χρηματιστηριακό ταμπλό, εξέλιξη που (ξανά) εγκλωβίζει funds που είχαν (υπό)στηρίξει τους Oλλανδούς.

 

Tο μείον 4,76% της Παρασκευής και το συνεχόμενο μείον 3,93% της Δευτέρας, με την τιμή να κατρακυλάει χαμηλότερα και των 1,40 ευρώ σήμανε έναν πρώτο συναγερμό στα χρηματιστηριακά γραφεία.

 

«Πέτυχαν τον στόχο τους, να πάρουν την διοίκηση και τώρα αφήνουν τους επενδυτές στο έλεος των πωλητών...» ήταν το μότο, που ακούστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης με τη μετοχή στα 1,345 (μείον 5,48% σε εβδομαδιαία).

 

Δίνοντας τροφή για τη συνέχεια, από την στιγμή μάλιστα που επιβεβαιώθηκε ο έλεγχος ενός σημαντικού μειοψηφικού ποσοστού από τους Mπάκο-Kαϋμενάκη.

 

Mε αυτά και με εκείνα, για αρχή η συνέχεια στον όμιλο προμηνύεται -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρουσα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Halliburton: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο α΄ τρίμηνο

Halliburton: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο…

Κατά 2,3% ενισχύεται η μετοχή της Halliburton στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών...

Media

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το ERTFLIX και το γιορτάζει με πολλά δώρα προς τους χιλιάδες...

Αθλητικά

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

Οι 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA ενέκριναν ομόφωνα την Τρίτη μια κοινή δήλωση που καταδικάζει...

Τεχνολογία

Facebook: Αντιγράφει το Clubhouse με Live Audio Rooms

Facebook: Αντιγράφει το Clubhouse με Live Audio Rooms

Μια σειρά χαρακτηριστικών και λειτουργιών audio ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες το Facebook, σε μια...

Υγεία & Διατροφή

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό δέκα Κέντρων Υγείας...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.