Υγεία & Διατροφή

Εγκαίνια Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Άγιοι Ανάργυροι"

Μια από τις λίγες κλινικές του είδους στην Ευρώπη

 

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασε την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

 

Πρόκειται για τη μοναδική Κλινική του είδους της στη χώρα μας και μια από τις λίγες της Ευρώπης. Η προσπάθεια δημιουργίας της, στην οποία συνέβαλαν αποφασιστικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Συγχαίροντας τον καθηγητή Ψυχιατρικής Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η υφυπουργός Υγείας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων: "Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει την μέριμνα της κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα".

 

Η κ. Ράπτη προσέθεσε ότι "η στενή και αγαστή συνεργασία και διασύνδεση υπουργείου Υγείας και ΑΕΙ που υλοποιείται με τη δημιουργία αυτής της Κλινικής, αποτελεί στόχο για το 2021, καθώς θα παράξει αρτιότερο επιστημονικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τους πολίτες".


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή