Αθλητικά

Τόκιο 2020: Μείωση αριθμού αθλητών στις τελετές

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα μειώσουν τον αριθμό των αθλητών στις τελετές έναρξης και λήξης των αναβληθέντων θερινών αγώνων, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι θα παρευρεθούν χιλιάδες λιγότεροι από τους αρχικά προγραμματισμένους.

 

Περισσότεροι από 11.000 αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν στους Αγώνες του Τόκιο, αλλά λόγω των υγειονομικών μέτρων που θα περιορίσουν το χρόνο που μπορούν να περάσουν στο Ολυμπιακό Χωριό ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από COVID-19 - δεν θα μπορούν όλοι να παρευρεθούν τις τελετές έναρξης και λήξης.

 

Συγκεκριμένα, οι αθλητές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ολυμπιακό Χωριό περισσότερες από 5 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των αγωνισμάτων τους, ενώ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις 2 ημέρες μετά το τέλος των αγώνων τους.

 

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και να απλοποιηθεί η λειτουργία κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο 2020, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις τελετές έναρξης και λήξης», αναφέρθηκε.

 

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός θα μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ κατά την τελετής έναρξης, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου. Περίπου 6.000 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν στην τελετή, ενώ περισσότεροι από 11.000 αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στους Αγώνες στο Τόκιο.

 

Οι διοργανωτές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία, αλλά ανέφεραν ότι οι λεπτομέρειες εξετάζονται ακόμη με τη ΔΟΕ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή