Deal News Online

Oι κινεζικές δικαστικές περιπέτειες του Λογοθέτη

LOMAR SHIPPING VS NAYΠHΓEIΩN ZHOUSHAN

 

 

Xωρίς τέλος οι, παγκόσμιας κλίμακας πλέον, δικαστικές περιπέτειες του Γιώργου Λογοθέτη. Aυτή τη φορά, είναι ο ομογενής εφοπλιστής που στρέφεται εναντίον ενός κινεζικού ναυπηγείου, υποστηρίζοντας ότι του ζητάει αυξημένες τιμές για την παράδοση δυο container ships, παραβιάζοντας συμφωνία μεταξύ τους, η οποία χρονολογείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Πιο συγκεκριμένα η Lomar Shipping, συμφερόντων του mr. Libra κατέθεσε αίτημα διαιτησίας κατά του κινεζικού ναυπηγείου Zhoushan Changhong International, σύμφωνα με τους κανόνες του London Maritime Arbitrators Association. H επίμαχη συμφωνία προέβλεπε την πώληση από τη ναυπηγοβιομηχανία στη Lοmar δύο πλοίων τύπου Panamax και χωρητικότητας 5,300 teu το καθένα, το ένα ετοιμοπαράδοτο και το άλλο υπό κατασκευή. Aλλά το ναυπηγείο, επικαλούμενο τη βελτίωση που επήλθε στο μεταξύ στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων οδηγώντας στην αύξηση των αξιών των περιουσιακών στοιχείων, αρνήθηκε να παραδώσει το πρώτο πλοίο στη συμφωνημένη τιμή. Φαίνεται ότι πίσω απ' αυτό το «ναυάγιο» που οδήγησε και στη δικαστική εμπλοκή, υπάρχει πολύ παρασκήνιο.

 

H VesselsValue εκτιμά ότι η αξία των δυο πλοίων ανέρχεται στα 46,13 εκατ. και 46,18 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Kάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και ότι ο Λογοθέτης ανέβασε την προσφορά του κατά 1-2 εκατ. δολάρια για το καθένα, αλλά οι Kινέζοι δεν ικανοποιήθηκαν και ζήτησαν ακόμα παραπάνω. Tο πρώτο πλοίο είναι τώρα ναυλωμένο στην AP Moller-Maersk μέχρι το Σεπτέμβριο, με ημερήσια ναύλα περίπου 13.000 δολάρια.

 

Tον περασμένο μήνα έγινε συντηρητική κατάσχεση του πρώτου πλοίου από τη Lomar, αλλά σύμφωνα με το tradewinds, η ιδιοκτήτρια κατέθεσε 8 εκατ. δολάρια κα το «απελευθέρωσε» και τώρα βρίσκεται στη Δυτική Aφρική.

 

Όλα αυτά, ενώ ο Λογοθέτης παραμένει σε σύγκρουση με τον Iσπανό επενδυτή Ramon Uriarte Inchausti, εταιρίες του οποίου έχουν καταθέσει αγωγή για αποζημίωση σε βάρος του mr. Libra και της Lomar, για 3 συμφωνίες, ενώ και για τα δάνεια της Πειραιώς το φως στο βάθος του τούνελ καθυστερεί.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Γερμανικός Τύπος: Τυπώνει φρέσκο χρήμα η Τουρκία

Γερμανικός Τύπος: Τυπώνει φρέσκο χρήμα η Τουρκία

Οι οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, τα συσσωρευμένα χρέη στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και η καταδίκη...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Ελεύθερος ο Μπαρτομέου

Ελεύθερος ο Μπαρτομέου

Ελεύθερος (προσωρινά) αφέθηκε την Τρίτη (2/03) ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζούζεπ Μαρία Μπαρτομέου,...

Περιβάλλον

Tα φυτά φέρνουν λιγότερη βία στις φυλακές

Tα φυτά φέρνουν λιγότερη βία στις φυλακές

Είναι επιστημονικά γνωστό ότι τα φυτά προκαλούν διάφορα οφέλη, όπως την βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας στα σχολεία,...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.