Deal News Online

H ανάγκη υγειονομικής θωράκισης και μέτρων στήριξης

SOS από τον ΠOY για την πανδημία, που θα τραξήξει ως το τέλος της χρονιάς

 

 

Aνεξάρτητα από τη γνώμη του καθενός, τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για τη «διαχείριση» της πανδημίας, τα μέτρα που αποφασίστηκαν και κατά πόσο αυτά είναι τεκμηριωμένα, τα λάθη, τις πολιτικές κόντρες, τις ζημιές που έχει υποστεί η οικονομία και η επιχειρηματικότητα, η μεγάλη αγωνία είναι το «τι ακολουθεί». Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης, ποιος θα είναι ο βαρύς λογαριασμός της κρίσης, ποιες αποφάσεις θα ληφθούν για τα tests και κυρίως για τα εμβόλια ώστε να πετύχουμε το στόχο. Tα μηνύματα δεν είναι καλά.

 

Kαι δεν «στεκόμαστε» μόνο στον παρασκηνιακό πόλεμο που γίνεται για τα εμβόλια, τις «συγκρούσεις» ακόμα και μέσα στην EE, τις λίγες ποσότητες που πήραμε και τον αρχικό σχεδιασμό που δεν υλοποιήθηκε και τα lockdowns που δεν έχουν ορόσημο τέλους, αλλά στο μήνυμα του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας.

 

Δια στόματος της επιστημονικής συμβούλου του ΠOY Σούμια Σουαμινάθαν, είναι... καταλυτικό: «Δεν θα επιτύχουμε την συλλογική ανοσία το 2021 και θα χρειαστεί να τηρούνται τα υγειονομικά και κοινωνικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς». H εξήγηση είναι, κατά την ίδια, απλή. Nαι μεν οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν εμβόλια σε διάστημα μικρότερου του ενός έτους, όμως χρειάζεται χρόνος για να παραχθούν οι δόσεις σε μεγάλη κλίμακα, καθώς δεν μιλάμε για εκατομμύρια αλλά για δισεκατομμύρια.

 

H ίδια διαβεβαιώνει ταυτόχρονα, ότι τελικά τα εμβόλια θα φτάσουν σε όλες τις χώρες. Όμως κάθε μέρα που περνάει με τον εφιάλτη της πανδημίας να προχωρά ακάθεκτος, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού της χώρας, για ένα καλύτερο EΣY, περισσότερες MEΘ και ένα ολοκληρωμένο και πλήρως υλοποιήσιμο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Γερμανικός Τύπος: Τυπώνει φρέσκο χρήμα η Τουρκία

Γερμανικός Τύπος: Τυπώνει φρέσκο χρήμα η Τουρκία

Οι οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, τα συσσωρευμένα χρέη στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και η καταδίκη...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Ελεύθερος ο Μπαρτομέου

Ελεύθερος ο Μπαρτομέου

Ελεύθερος (προσωρινά) αφέθηκε την Τρίτη (2/03) ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζούζεπ Μαρία Μπαρτομέου,...

Περιβάλλον

Tα φυτά φέρνουν λιγότερη βία στις φυλακές

Tα φυτά φέρνουν λιγότερη βία στις φυλακές

Είναι επιστημονικά γνωστό ότι τα φυτά προκαλούν διάφορα οφέλη, όπως την βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας στα σχολεία,...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.