Υγεία & Διατροφή

Johnson & Johnson: Θετικά μηνύματα από το εμβόλιο μίας δόσης

Μακράς διαρκείας ανοσοαπόκριση δημιούργησε το πειραματικό εμβόλιο Covid-19 της Johnson & Johnson στη μελέτη πρώιμης ασφάλειας, δίνοντας μία εικόνα για τοπώς θα αποδώσει στον πραγματικό κόσμο, καθώς η εταιρεία πλησιάζει περισσότερο στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για έγκριση.

 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, πάνω από το 90% των συμμετεχόντων παρήγαγαν ανοσοποιητικές πρωτεΐνες, που ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα, εντός 29 ημερών από τη λήψη του εμβολίου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες δημιούργησαν αντισώματα εντός 57 ημερών. Η ανοσοαπόκριση διήρκεσε για 71 μέρες.

 

«Κοιτάζοντας τα αντισώματα, θα πρέπει να υπάρχει καλή ελπίδα και καλός λόγος ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει», στην κλινική δοκιμή τελικού σταδίου της εταιρείας που σύντομα θα αναφέρει τα αποτελέσματα, δήλωσε η Τρίτη ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της J&J Paul Stoffels σε συνέντευξή του.

 

Εάν το εμβόλιο μίας δόσης αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση για Αδεια Χρήσης Εκτακτης Ανάγκης στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή