Deal News Online

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» - Αυξάνονται τα αυστηρά lockdown

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Αττική, καθώς παρουσιάζει αυξητική τάση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού για ακόμα ένα 24ωρο.

 

Παράλληλα, οι ειδικοί ετοιμάζονται να ανάψουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της αγοράς με click away και click in shop από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

 

Όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η ανησυχία παραμένει κατά κύριο λόγο για επτά περιοχές της χώρας, καθώς εκτός της Δυτικής Αττικής, τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό εντοπίζονται στις περιοχές Βοιωτίας, Λέσβου, Καλύμνου, Ροδόπης, Αργολίδας και Χαλκιδικής.

 

Η προσοχή παραμένει στραμμένη στην Αττική όπως είπε ο υπουργός, με την προσοχή των ειδικών και της κυβέρνησης να επικεντρώνεται εκεί για τον τρόπο με τον οποίο «κινείται» ο κορωνοϊός.

 

«Η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 46 έτη και αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος. Αυτά είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» τόνισε ο κ. Κικίλιας και στην συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας.

 

Κορωνοϊός; Πάνω από 270 στην Αττική – 69 στη Θεσσαλονίκη

 

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα χθεσινά (13/1) κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 671. Οι περισσότερες νέες μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική.

 

Συγκεκριμένα η Αττική έχει 277 νέα κρούσματα κορονοϊού, μαζί με εκείνα των νήσων, ενώ η Θεσσαλονίκη 69.

 

Η γεωγραφική κατανομή:

 

Ανατολική Αττική 44

Βόρειος Τομέας Αθηνών 46

Δυτική Αττική 30

Δυτικός Τομέας Αθηνών 32

Κεντρικός Τομέας Αθηνών 62

Νότιος Τομέας Αθηνών 21

Πειραιάς 36Νήσων 6Θεσσαλονίκη 69

 

 

Που εφαρμόζεται αυστηρό lockdown

 

Δύο ακόμη περιοχές μπήκαν από σήμερα σε καθεστώς αυστηρού lockdown, καθώς σε Αργολίδα και Σπάρτη παρατηρείται έκρηξη των κρουσμάτων και με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα και ως τις 18 Ιανουαρίου, θα ισχύουν τα εξής μέτρα στις περιοχές αυτές:

 

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

 

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

 

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

 

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

 

Επίσης προβλέπεται:

 

-H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

 

-H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

 

-H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.

 

-H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

 

Σε αυστηρό lockdown βρίσκεται όλη η Βοιωτία, ενώ τα μέτρα έχουν παραταθεί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, στους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στις ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και στην Κάλυμνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

 

Επιπλέον, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε παράταση του αυστηρού lockdown ως τις 18 Ιανουαρίου και στην Σπερχειάδα Φωκίδας.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε lockdown είναι και η Λέσβος, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ στο νησί, καταγράφηκαν 23 κρούσματα.


Media

 Eπιτυχημένη αιμοδοσία ΕΣΗΕΠΗΝ-ΠΣΑΤ στο Ηράκλειο

Eπιτυχημένη αιμοδοσία ΕΣΗΕΠΗΝ-ΠΣΑΤ στο Ηράκλειο

Εθελοντική αιμοδοσία στην πόλη του Ηρακλείου διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων...

Τεχνολογία

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ και Ελληνικού Γραφείου Γεωπαρατήρησης

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ και Ελληνικού Γραφείου Γεωπαρατήρησης

Με σκοπό την αξιοποίηση δεδομένων γεωπαρατήρησης, για στατιστικούς σκοπούς, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.