Τεχνολογία

Twitter: «Ψαλίδι» σε 70.000 συνωμοσιολογικούς λογαριασμούς

Σε ένα ακόμα "χτύπημα" κατά των υποστηρικτών του απερχόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το Twitter το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας πάνω από 70.000 λογαριασμών σχετικών με την ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας του QAnon.

 

"Αυτοί οι λογαριασμοί εμπλέκονταιστην κοινή χρήση επιβλαβούς περιεχομένου που σχετίζεται με το QAnon σε ευρεία κλίμακα και ήταν κυρίως αφιερωμένοι στη διάδοση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας σε όλη την υπηρεσία", ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

 

Οι αναστολές έγιναν μετά την ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή ότι θα καταργήσει οριστικά λογαριασμούς που μοιράζονται περιεχόμενο σχετικό με το Qanon, ενώ την ίδια μέρα ανέστειλε τους λογαριασμούς των Michael Flynn και Sidney Powell, υποστηρικτών του Προέδρου Donald Trump.

 

Η θεωρία συνωμοσίας του QAnon ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ πολεμάει μυστικά μια κλίκα παιδεραστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες Δημοκρατικοί, προσωπικότητες στο Χόλιγουντ και σύμμαχοι του «βαθέος κράτους».

 

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με άνοδο πάνω από 6% τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρία από τότε που το Twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή