Deal News Online

Ebay: Σελίδα για πρόγραμμα διαδικτυακών πωλήσεων Export Revival

Μια ειδική σελίδα δημιούργησε η eBay, αφιερωμένη στο πρόγραμμα Export Revival,το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη φάση του ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της εταιρίας να εκπαιδεύσει τις εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λιανικής, να γίνουν κυρίαρχες στις διαδικτυακές πωλήσεις προς χώρες του εξωτερικού. Ο στόχος της σελίδας είναι να αναδείξει τις δυνατότητες που διαθέτουν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τις εξαγωγές των προϊόντων τους. Παράλληλα να αναδείξει την Αθήνα ως μία πολλά υποσχόμενη περιοχή για εξαγωγές και να μοιραστεί τις ιστορίες των Ελλήνων πωλητών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που διαθέτουν περισσότερα από 150 διαφορετικά προϊόντα προς πώληση. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα υποστήριξης, στην ιστοσελίδα https://export.ebay.com/gr/new-sellers/?utm_source=GR_RetailRevival_PR.

 

Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα λάβουν προσαρμοσμένη υποστήριξη για να ανοίξουν την επιχείρησή τους στην πλατφόρμα και πολλά οφέλη, όπως τη δυνατότητα δωρεάν καταχωρίσεων, καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης διαδικτυακής ενημέρωσης ο Ilya Kretov, γενικός διευθυντής του eBay για τις αναπτυσσόμενες αγορές, συνολικά, πάνω από 100 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προχώρησαν σε αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα Export Revival, 67 εκ των οποίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση από τους τοπικούς συνεργάτες της eBay. Οι ελληνικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες πούλησαν πάνω από 1 εκατ. τεμάχια σε ετήσια βάση, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι κατά μέσο όρο κάθε νέος πωλητής πουλά σε 15 χώρες κατά τον πρώτο χρόνο που χρησιμοποιεί το γνωστό marketplace.

 

Τρεις από τους επιχειρηματίες – ο Ηλίας Ρίτσιος, ο Μιχάλης Αχταμόν και ο Μιχάλης Τοκατλίδης – μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και την εμπειρία τους από το πρόγραμμα, μέσα από τρία βίντεο, που είναι διαθέσιμα στην διαδικτυακή σελίδα. Μολονότι, πουλάνε διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων (Εκκλησιαστικά Είδη, Σπάνια Συλλεκτικά Αντικείμενα, Ρούχα & Αξεσουάρ), οι τρεις πωλητές είχαν έναν κοινό στόχο: να διευρύνουν διαδικτυακά τη δραστηριότητά τους, προσεγγίζοντας ένα κοινό αγοραστών πάνω από 183 εκατ. παγκοσμίως. Στα βίντεο, αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν από την πορεία τους στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, καθώς και τα αποτελέσματα που κατάφεραν μέσα από τη συνεργασία τους με την eBay.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τα αποτελέσματα του προγράμματος Export Revival στην Αθήνα. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και βοήθησε τις ελληνικές ΜμΕ να ξεκινήσουν την εμπορική τους δραστηριότητα στην eBay, αναπτύσσοντας τις επιχειρήσεις τους, παρά τους περιορισμούς και την αβεβαιότητα που αντιμετώπισαν. Από την έναρξη του προγράμματος, οι συμμετέχοντες προχώρησαν στη δημιουργία συνολικά 5.000 καταχωρήσεων», τόνισε ο IlyaKretov, Γενικός Διευθυντής της eBay για τις Παγκόσμιες Αναδυόμενες Αγορές.

 

«Οι κορυφαίες κατηγορίες των προϊόντων, που πωλούν, αφορούν σε: Συλλεκτικά Αντικείμενα/ Εκκλησιαστικά και Πνευματικά είδη, Μόδα, Κοσμήματα & Ρολόγια, Υγεία & Ομορφιά, Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Είδη Σπιτιού & Κήπου, Ηλεκτρονικά είδη, Εξοπλισμός & Υλικά για διάφορες παραγωγές και βιομηχανίες. Οι πλειοψηφία των αγοραστών προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία την Ιταλία τη Γαλλία και την Ελλάδα. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας για την ουσιαστική συνεργασία, ευελπιστώντας να συνεχιστεί ώστε να ωθήσουμε ακόμη περισσότερες ελληνικές ΜμΕ να έχουν πρόσβαση σε νέους πελάτες ανά τον κόσμο»,πρόσθεσε.

 

Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο κος Βαγγέλης Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, επισήμανε ότι «πρωτοβουλίες όπως το Export Revival αποτελούν «αντίδοτο» στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην επιχειρηματική αγορά. Το πρόγραμμα - παρότι πολύ σύντομα από την έναρξή του χρειάστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα - κατάφερε να φτάσει ως εδώ και να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η εκπαίδευση στη χρήση των ψηφιακών «εργαλείων» αποδεικνύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά πολύτιμη για την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέφερε «Χαιρετίζω την ολοκλήρωση του προγράμματος Export Revival από την eBay, που είχε ως στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ΜμΕ στην Ελλάδα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και την πρωτοβουλία δημιουργίας μίας σελίδας που θα φιλοξενήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Σε έναν κόσμο που αλλάζει καθώς μπαίνουμε στη νέα ψηφιακή εποχή, η αξιοποίηση τέτοιων ευκαιριών μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν πλέον να απευθυνθούν σε μία παγκόσμια αγορά, ενώ πολλές από αυτές μπορεί να οδηγηθούν σε συνέργειες, κάτι που επίσης είναι ζητούμενο».

 

Ακόμη, η Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα Καινοτομίας & Ψηφιακών Τεχνολογιών κ. Μάγκυ Αθανασιάδη δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή, η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον. Στο πρόγραμμα που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΕΒ για την ταχεία προσαρμογή των επιχειρήσεων στην 4η βιομηχανική επανάσταση, περιλαμβάνεται λεπτομερής δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, δράσεις σαν κι αυτή που διοργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο η eBay, είναι πιο απαραίτητες από ποτέ».

 

Τέλος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος επαίνεσε ανοιχτά την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο, μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο».


World Business

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Την αδυναμία της να προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021), ανακοίνωσε η εταιρεία MLS...

Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.