Αυτοκίνητο

Tο Mazda MX-5 κατακτά το βραβείο AutoTrophy για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

• Το Ιαπωνικό Roadster διακρίνεται στην κατηγορία ImportConvertible για 3η συνεχόμενη χρονιά

 

• Το MX-5 ξεπέρασε με διαφορά την Aston Martin DBS Superleggera Volante και Jaguar F-Type

 

• Οι νικητές του AutoTrophy αναδεικνύονται από ψηφοφορία που συμμετέχουν 18,800 αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού Auto Zeitung

 

Άλλο ένα βραβείο, στα πολυάριθμα που έχει ήδη κερδίσει, προστέθηκε στη συλλογή του MazdaMX-5. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται με το τίτλο 2020 AutoTrophy στην κατηγορία ImportConvertible. Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού AutoZeitung, απέδωσαν στο Ιαπωνικό roadster την ίδια διάκριση το 2018 και το 2019.

 

Με 16,8% των ψήφων στην κατηγορία του, το MX-5 (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) ξεπέρασε με διαφορά πιο ακριβά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της AstonMartinDBSSuperleggeraVolante (12,9%) και JaguarF-TypeConvertible (9,3%). Περίπου 18.800 αναγνώστες της AutoZeitung ψήφισαν για 33η φορά φέτος, επιλέγοντας από 304 μοντέλα σε 18 κατηγορίες.

 

Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια MX-5 έχουν πωληθεί από την αρχική έναρξη το 1989, καθιστώντας το ως το best-seller διθέσιο σπορ αυτοκίνητο στην ιστορία. Το τρέχον μοντέλο τέταρτης γενιάς προσφέρεται σε MX-5 (μαλακή οροφή) και MX-5 RF(αναδιπλούμενη οροφή σε 13΄΄).


επιστροφή στην αρχή