Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), σκιαγραφώντας με μία ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει υπεισέλθει λόγω της καραντίνας ο κόσμος του αθλήματος.

 

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Το βόλεϊ και οι ζωές μας σε αναστολή", οι βολεϊμπολίστες απευθύνονται αρχικά προς τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας αναφέροντας ότι "είναι σαφές ότι δε γίνεται να ανοίξετε τα πάντα, δεν είμαστε παράφρονες, ούτε ζούμε σε άλλον πλανήτη. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι όπου φτωχός κι η μοίρα του".

 

"Δεν επιθυμούμε ούτε να σκοτώσουμε κανέναν, ούτε να αυτοκτονήσουμε μεταφέροντας τον ιό. Απαιτούμε όμως να επιβιώσουμε. Κι εμείς και το άθλημά μας. Θέλουμε χρονοδιάγραμμα και επανεκκίνηση επανεκτιμώντας όλα τα δεδομένα. Εμείς θα τηρήσουμε όσα ζητήσετε. Μην αφήνετε το βόλεϊ να πεθάνει (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) επειδή απλώς δεν έχουμε διοικητικά εξίσου δυνατή φωνή και επιρροή με άλλους", υπογραμμίζουν οι αθλητές.

 

Όσον αφορά τις αρμόδιες αρχές του αθλήματος (Λίγκα και ΕΟΠΕ), ζητάν να βρεθεί λύση, "θωρακίζοντας τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μας, ξαναβάζοντας με κανόνες άνδρες, γυναίκες, εθνικές ομάδες και ηλικιακά κλιμάκια στο γήπεδο. Σταδιακά και με πρόγραμμα. Δε μπορούμε να περιμένουμε πότε θα μας θυμηθούν".

 

"Η Volley League μπορεί και πρέπει άμεσα να δείξει το δρόμο. Και να ακολουθήσουν με χρονοδιάγραμμα όλοι οι υπόλοιποι", υποστηρίζει ο ΠΑΣΑΠ. "Γιατί αν πεθάνει ο αθλητισμός, θα πεθάνει η κοινωνία. Μακροπρόθεσμα πολλοί/πολλές θα εγκαταλείψουν, τα παιδιά πια δε θα στρέφονται στα γήπεδα και τελικώς θα γεμίσουμε νεκροζώντανους επαγγελματίες, εξαφανισμένους ερασιτέχνες και παιδιά υπέρβαρα βυθισμένα στο Netflix, τον καναπέ και το κινητό", καταλήγει η επιστολή.


επιστροφή στην αρχή