Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Προτεινόμενο

Το 64% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19

 


Με 17 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με αναγωγή επί των έγκυρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

 


Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 23%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου 5% και το ΜέΡΑ25του Γιάνη Βαρουφάκη 3%.

 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης από το 45%, "κανένας" απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση το 28%, ενώ με 23% ακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.Η ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού σε μεγάλο ή αρκετό βαθμό αγγίζει το 78%, μέτρια ανησυχία εκφράζει το 11%, ενώ λίγο έως καθόλου ανησυχεί το 8%.

 


Το 76% των ερωτηθέντων τοποθετείται υπέρ μιας παράτασης, μικρής ή μεγάλης (όσο χρειαστεί) των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, έναντι 17%, το οποίο ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

 

Το 64% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, έναντι 30% που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο (μάλλον ή σίγουρα).Το 30% των πολιτών εκτιμά ότι θα υπάρξει επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι 62% που θεωρεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή