Τουρισμός

AHLA: 71% των ξενοδοχείων θα χρειαστεί ενίσχυση

Με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19 που τέθηκαν σε πολλές πολιτείες, μια νέα έρευνα των μελών της Ένωσης Αμερικανών Ξενοδόχων (American Hotel & Lodging Association - AHLA) δείχνει ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει καταστροφή και σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας χωρίς πρόσθετη ανακούφιση από το Κογκρέσο.

 

Η AHLA διεξήγαγε την έρευνα των ιδιοκτητών, των χειριστών και των υπαλλήλων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, με περισσότερους από 1.200 ερωτηθέντες. Σύμφωνα με τα πορίσματα αυτής, επτά στους δέκα ξενοδόχους (71%) διαβλέπουν ότι δεν θα κρατήσουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία ακόμη έξι μήνες χωρίς περαιτέρω ομοσπονδιακή βοήθεια, δεδομένης της τρέχουσας και προβλεπόμενης ταξιδιωτικής ζήτησης, και το 77% των ξενοδοχείων αναφέρουν ότι θα αναγκαστούν να απολύσουν περισσότερους εργαζόμενους.

 

Αν δεν υπάρξουν περαιτέρω κρατική βοήθεια (δηλ. Δεύτερο δάνειο ΣΔΙΤ, επέκταση του προγράμματος δανεισμού Main Street), σχεδόν οι μισοί (47%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν ξενοδοχεία. Πάνω από το ένα τρίτο των ξενοδοχείων θα αντιμετωπίσουν πτώχευση ή θα αναγκαστούν να πωληθούν μέχρι το τέλος του 2020.

 

"Κάθε ώρα που το Κογκρέσο δεν ενεργεί, τα ξενοδοχεία χάνουν 400 θέσεις εργασίας", δήλωσε ο Τσιπ Ρότζερς , πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AHLA, προρτ το Κογκρέσο να κινηθεί γρήγορα για να λάβει επιπλέον μέτρα ανακούφισης.

 

«Καθώς οι πληττόμενες βιομηχανίες όπως η δική μας περιμένουν απεγνωσμένα το Κογκρέσο να κινηθεί στην κατεύθυνση του να περάσει έναν ακόμα νομοθετικό πακέτο στήριξης λόγω COVID-19, τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ρεκόρ καταστροφών. Χωρίς δράση από το Κογκρέσο, τα μισά ξενοδοχεία των ΗΠΑ θα μπορούσαν να κλείσουν με μαζικές απολύσεις τους επόμενους έξι μήνες", συμπλήρωσε.

 

Σημειώνεται ότι μια πρόσφατη εθνική έρευνα καταναλωτών που ανέθεσε η AHLA δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί δεν αναμένεται να ταξιδέψουν αυτήν την περίοδο των διακοπών. Το 72% των Αμερικανών δήλωσαν ότι ήταν απίθανο να ταξιδέψουν για την ημέρα των ευχαριστιών και το 69% είναι απίθανο να ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα.


επιστροφή στην αρχή