Deal News Online

Απώλειες 0,7% ο χρυσός στην εβδομάδα

Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε την εβδομάδα με απώλειες.

 

Σήμερα άντλησε ώθηση από το "σήμα" που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας στο Κογκρέσο θα συνεχιστούν, ενώ τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε πιέσεις δεδομένου ότι τα καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων αύξησαν την "όρεξη" των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις απομακρύνοντάς τους από το "ασφαλές καταφύγιο".

 

Απώλειες 5% τις τελευταίες 12 ημέρες

 

Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 5% τις τελευταίες 12 ημέρες, καθώς σε πρώτη φάση η Pfizer/BioNTech και στη συνέχεια η Moderna ανακοίνωσαν ενθαρρυντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους κατά του κορονοϊού, σηματοδοτώντας ότι άρχισε να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ που οδηγεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Εξέλιξη που περιόρισε τους φόβους των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και αναζωπύρωσε τις ελπίδες για ισχυρή ανάκαμψη στη συνέχεια, ωθώντας τους να στραφούν και πάλι σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

 

Ενισχύθηκε 0,6% σήμερα ο χρυσός

 

Ωστόσο, σήμερα το πολύτιμο μέταλλο έσπασε το τριήμερο πτωτικό σερί του, καθώς ο Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε μαζί με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή συνομιλίες με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο με στόχο την προώθηση του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία.

 

Κίνηση που επιβεβαιώνει ότι η ρευστότητα της κεντρικής τράπεζας και η δημοσιονομική στήριξη είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την άνοδο της αγοράς και όχι τόσο η προοπτική άμεσου τερματισμού της πανδημίας. Κι αυτό γιατί ακόμη και αν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού λάβουν άμεσα έκτακτες αδειοδοτήσεις, θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρις ότου ο εμβολιασμός φτάσει στα απαραίτητα επίπεδα ώστε να εκμηδενιστεί η πανδημία και σε αυτό το διάστημα η ανάκαμψη των οικονομιών θα παραμείνει αργή.

 

Εν μέσω αυτού του κλίματος, λοιπόν, ο χρυσός σήμερα ενισχύθηκε κατά 10,90 δολάρια ή 0,6% και έκλεισε στα 1.872,40 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 0,7%.

 

Άνοδος 0,7% για το ασήμι

 

Ανοδικά κινήθηκε και το ασήμι, προσθέτοντας 0,7% στα 24,26 δολάρια η ουγγιά.

 

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,7% στα 944,99 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα έχασε 0,2% και έκλεισε στα 2.321,49 δολάρια η ουγγιά.


Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και άλλων διοικητικών στελεχών...

Τεχνολογία

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θυμάτων του Stalkerware

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των θυμάτων του Stalkerware

Σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας παροχής λύσεων ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky, το stalkerware - ένα λογισμικό εξ' αποστάσεως...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.