Συνεντευξεις

Γαλλία: Εστίαση και μπαρ κλειστά μέχρι μέσα Ιανουαρίου

Lockdown διαρκείας στη Γαλλία, καθώς, όπως μετέδωσε ο ρ/σ France Info, εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκρατήσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς οι αξιωματούχοι σταθμίζουν το πότε θα επιτρέψουν στα καταστήματα να ξανανοίξουν.

 

Η κυβέρνηση έκλεισε τις μη ουσιαστικές επιχειρήσεις στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, με έναν στόχο να ξανανοίξουν τα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό δεν θα ισχύσει με τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Αττάλ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2.

 

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση για μπαρ και εστιατόρια τον επόμενο μήνα, ανέφερε ο ίδιος ερωτηθείς για πληροφορίες του France Info στις 15 Ιανουαρίου.

 

«Θα έχουν ένα outlook κάθε Δεκέμβριο», ανέφερε. «Για τώρα, δεν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα».

 

Και ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ανέφερε στην BFM TV ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν τον Δεκέμβριο.

 

Το lockdown έχει εξαγριώσει τους ιδιοκτήτες ανεξάρτητων επιχειρήσεων όπως βιβλιοπωλεία, που εκφράζουν παράπονα ότι τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες που πωλούν τρόφιμα, συχνά πωλούν βιβλία, ενώ ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com επίσης παρέμεινε εν λειτουργία.

 

Τώρα με τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων πιέζουν την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να ξανανοίξουν το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί την Black Friday στις 27 Νοεμβρίου, που για τις ΗΠΑ συμπίπτει με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Ο Αττάλ απέφυγε να απαντήσει για το αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει ένα άνοιγμα των καταστημάτων νωρίτερα, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή