Deal News Online

undefined

Moderna: Άλμα 3% η μετοχή της

Άνοδο πάνω από 3% σημείωσαν οι μετοχές της Moderna στο χρηματιστήριο, καθώς η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε σήμερα ότι είναι σε διαρκείς συνομιλίες με την πρωτοβουλία COVAX που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να προχωρήσει σε πρόταση για κλιμακωτή τιμολόγηση για το πιθανό εμβόλιό της, το οποιό αποκαλεί προσωρινά mRNA-1273.

 

Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες προμήθειας με χώρες της Βόρειας Αμερικής, τη Μέσης Ανατολής και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

 

«Προετοιμαζόμαστε εντατικά για την κυκλοφορία του mRNA-1273 κι έχουμε υπογράψει μια σειρά συμφωνιών εφοδιασμού με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Στέφαν Μπάνσελ σε ανακοίνωση τύπου.

 

«Η Moderna έχει δεσμευτεί για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας δεδομένων και την αυστηρή επιστημονική έρευνα καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους ρυθμιστές για την προώθηση του mRNA-1273».

 

Η Moderna, εκ των πρωτοπόρων στην κούρσα για το εμβόλιο για Covid-19, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την εγγραφή 30.000 συμμετεχόντων στη δοκιμή τελικής φάσης. Ως και την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 25.650 συμμετέχοντες είχαν λάβει τη δεύτερη δόση (από δύο) του εμβολίου δύο δόσεων της εταιρείας.

 

Το δείγμα

 

Η Moderna ανέφερε ότι περίπου το 37% των συμμετεχόντων ήταν από διαφορετικό φυλετικό υπόβαθρο και το 42% διατρέχει υψηλό κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά. Το 53% των συμμετεχόντων στη δοκιμή είναι άνδρες και το 47% είναι γυναίκες, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι άνω των 25 ετών, με μόνο 5% στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών.

 

Σε conference call με επενδυτές την Πέμπτη, o Μπανσέλ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει από την επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων και ασφάλειας, την ενδιάμεση αξιολόγηση ως προς το αν η τρέχουσα δοκιμή είναι επιτυχής εντός Νοεμβρίου.

 

Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο αναπτύσσεται με τη βοήθεια των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA, το οποίο οι επιστήμονες ελπίζουν ότι κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τον ιό.

 

Τον Αύγουστο, η Moderna ανέφερε ότι θα χρεώνει μεταξύ 32 και 37 δολάρια ανά δόση για το εμβόλιο για ορισμένους πελάτες, σε ένα φθηνότερο «τιμολόγιο πανδημίας». Η εταιρεία είπε επίσης ότι είναι σε διαπραγματεύσεις πωλήσεων μεγαλύτερων ποσοτήτων σε ακόμα χαμηλότερη τιμή.

 

Φύλαξη – μεταφορά: H μάχη των βαθμών C

 

Η Moderna είπε την Πέμπτη ότι το εμβόλιο πρέπει να φυλάσσεται σε μείον 20 βαθμούς Κελσίου, και με αυτό τον τρόπο διατηρείται για έως και έξι μήνες. Αν ψυχθεί στους 2,2 βαθμούς διατηρείται για μόνο επτά μέρες.

 

Το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης μείον 34,4 βαθμούς Κελσίου.

 

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί επίσης να ψυχθεί στους 36 βαθμούς για έως και επτά ημέρες. Πρέπει να χορηγείται εντός 12 ωρών μετά την απόψυξη.

 

Η εταιρεία ανέφερε απώλειες 233,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτου τριμήνου ή 59 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερη από τα 43 σεντ ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Τα έσοδά της ωστόσο ήταν καλύτερα του αναμενομένου -στα 157,9 εκατ. δολάρια, αντί 77,5 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.


World Business

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Ένα μικρό πρόστιμο σε εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται να έχει μεγάλες συνέπειες για...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Τουρισμός

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.