Deal News Online

undefined

8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αφιερωμένο στη Μελίνα

Tο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών, που φέτος διεξάγεται -για πρώτη φορά διαδικτυακά– ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως έως τις 31 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη σπουδαία Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της.

 

Ως επίσημος χορηγός της διοργάνωσης, ηCOSMOTE TV συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ με 6 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, παραγωγής ή συμπαραγωγής της, μεταξύ των οποίων και το «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» που θα προβληθεί ως ταινία έναρξης της διοργάνωσης. Μέσα από αρχειακό υλικό από το προσωπικό αρχείο του Σπύρου Μερκούρη και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, συνεντεύξεις της ίδιας της Μελίνας Μερκούρη, αλλά και συνεργατών και φίλων της, το ντοκιμαντέρ «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» του Πάνου Αγγελόπουλου παρουσιάζει την πορεία της εμβληματικής Ελληνίδας, από τη διεθνούς εμβέλειας καριέρα της ως ηθοποιού, μέχρι την ενασχόλησή της με την πολιτική (διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού τις περιόδους 1981-89 & 1993-94), καθώς και τη δράση της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους.

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Η τελευταία νύχτα». Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Γκικαπέππα μάς μεταφέρει στο Ναύπλιο του 1831, όπου την τελευταία νύχτα πριν τη δολοφονία του, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, ξαναζωντανεύει στη μνήμη του τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.

 

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του 8ου Φεστιβάλ Χανίων, θα προβληθούν και οι συμπαραγωγές της COSMOTE TV:

 

·  «Στα φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» – Το ντοκιμαντέρτου Δημήτρη Χατζημαλλή παρουσιάζει πέντε αεροδρόμια της Ελλάδας (Δράμας, Θάσου, Ξάνθης, Λήμνου, Βρασνά), άγνωστα στο ευρύ κοινό, το καθένα με τη δική του στρατηγική αξία, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

·  «Πριμαρόλια: Το ταξίδι της μαύρης σταφίδας στον χρόνο» του Παναγιώτη Κακαβιά, για τη συμβολή της καλλιέργειας μαύρης σταφίδας στην τοπική κοινωνία του Αιγίου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, την ιστορία της, αλλά και τους ανθρώπους που ζουν σήμερα από αυτή.

 

·  Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Συλλέγοντας τον χρόνο» του Χρήστου Σαγιά, αφιερωμένο στον Δημήτρη Πιτσιόλα, κάτοχο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συλλογή κινηματογραφικών μηχανών.

 

·  «Σολωμός: Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα» του Σταμάτη Τσαρουχά για το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και τη συμβολή του στον αγώνα της απελευθέρωσης το 1821.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όλες οι προβολές του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για το ελληνικό κοινό στο www.chaniafilmfestival.com, ενώ κάποιες προβολές θα γίνουν και στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (μία προβολή καθημερινά 20.00-22.00), με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορεί να βρεθεί στο http://www.chaniafilmfestival.com.


World Business

Μετακομίζει στο Χιούστον η Hewlett Packard Enterprise

Μετακομίζει στο Χιούστον η Hewlett Packard Enterprise

Η Hewlett Packard Enterprise είναι αμερικανική εταιρεία πληροφορικής και η τελευταία τεχνολογική εταιρεία που μετακομίζει...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο διαστημικό σκάφος Chang'e-5 προσεληνωθηκε με επιτυχία στην κοντινή πλευρά του φεγγαριού, ανακοίνωσε την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

Θετική γνωμοδότηση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.