Deal News Online

undefined

Επιφυλακτικοί οι φιλόζωοι στις εξαγγελίες Βορίδη

"Μικρό καλάθι" κρατά η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ)ως προς την χθεσινή εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την κακοποίηση των ζώων, καθώς, χρειάζεται και η έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που συνήθως αντιδρά στην εξομοίωση των ποινών για τα ζώα με αυτές για τους ανθρώπους.

 

Η ΠΦΠΟ υπενθυμίζει τις μάχες που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια σε θεσμικό επίπεδο με αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπουργούς και συνεργάτες τους, τις χιλιάδες υπογραφές στο τελευταίο ψήφισμα STOP στη κακοποίηση των ζώων το οποίο και απέστειλε στον Πρωθυπουργό, και τις πολλές επιστολές τόσο στον Υπουργό όσο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του θέματος και καλλιεργούν το έδαφος για τις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού status για τα ζώα. Μάλιστα, το 2018 συγκεντρώθηκαν υπογραφές 50 βουλευτών, που έθεσαν στη Βουλή την πρότασή της ΠΦΠΟ για την Συνταγματική κατοχύρωση της Προστασίας των ζώων, η οποία όμως δεν ψηφίστηκ στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση χρειάστηκαν τα τελευταία αλλεπάλληλα σοκαριστικά περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (τα δύο των Χανίων, το έγκλημα του εκπαιδευτικού στην Νίκαια, ο ακρωτηριασμός των δυο κουταβιών στην Κοζάνη και το ξεκοίλιασμα γατών στην Πάτρα) και η κοινωνική αγανάκτηση και οι κινητοποιήσεις της φιλοζωικής κοινότητας που προκλήθηκαν για να υπάρξει ηχθεσινή δέσμευση του Υπουργού ΥΠΑΑΤ για την αναγόρευση της κακοποίησης των ζώων σε κακούργημα.

 

"Η ΠΦΠΟ χαιρετίζει αυτή την δέσμευση αλλά κρατά μικρό καλάθι. Γιατί η αλλαγή των ποινών είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και θα πρέπει να συμφωνήσει, ώστε το θέμα να φθάσει για ψήφιση στην Βουλή αλλά και γιατί η ποινή του κακουργήματος για κακοποίηση ζώων μπορεί να 'σκοντάφτει' στην φιλοσοφική ιδεολογική θεωρία για μη εξομοίωση των ποινών για τα ζώα με αυτές για τους ανθρώπους ,με την οποία βεβαίως κάθετα διαφωνούμε", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που θεωρείμεν βέβαιη την αυστηροποίηση των ποινών, αλλά είναι επιφυλακτική ως προς το περιεχόμενό της.

 

Τέλος, η ΠΦΠΟ κλείνει την ανακοίνωση σχολιάζοντας ότι "η φιλοζωία του Υπουργού ΥΠΑΑΤ δεν τον απέτρεψε από την χρηματοδότηση με 3.000.000 των αιματοβαμμένων βιοτεχνιών γούνας, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες ζώα βασανίζονται με τον χειρότερο τρόπο και τους αφαιρείται η ζωή για να γινούν γούνινα προϊόντα πολυτελείας".


World Business

Μετακομίζει στο Χιούστον η Hewlett Packard Enterprise

Μετακομίζει στο Χιούστον η Hewlett Packard Enterprise

Η Hewlett Packard Enterprise είναι αμερικανική εταιρεία πληροφορικής και η τελευταία τεχνολογική εταιρεία που μετακομίζει...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο διαστημικό σκάφος Chang'e-5 προσεληνωθηκε με επιτυχία στην κοντινή πλευρά του φεγγαριού, ανακοίνωσε την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

Θετική γνωμοδότηση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.