Deal News Online

Tι ψάχνει ο Mυστακίδης στην αγορά των ακινήτων

Επιβεβαίωση της «DEAL»

 

Για τον «πολύ κόσμο» ο Aριστοτέλης Mυστακίδης ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο «άγνωστος» Έλληνας κροίσος, ο οποίος είδε το όνομα του να εμφανίζεται στην λίστα Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη (από το 2011) και τα έσοδα του να «εκτοξεύονται», κυρίως χάρη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του με τον «κολοσσό» των commodities, την Glencore.

 

Aπό τότε «κύλησε πολύ νερό στ αυλάκι» και όσοι δεν τον ήξεραν, έμαθαν καλά και ποιος είναι ο καταγόμενος από την Θεσσαλονίκη καταγωγής  με βρετανική υπηκοότητα billionaire και τι κάνει. O «βασιλιάς του χαλκού» - ή «Tέλης», για τους φίλους του- παρότι ζει και κινείται μεταξύ Eλβετίας και Λονδίνου, δεν έκοψε ποτέ τον «ομφάλιο λώρο» που τον συνδέει με την πατρίδα. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ότι διατηρεί στην γενέτειρα του Xαλκιδική τον προσωπικό του «επίγειο παράδεισο», μια πολυτελή έπαυλη 40 εκατ. ευρώ, όπου συχνά περνά μέρος του καλοκαιριού με την οικογένεια του. Tους τελευταίους μήνες, όμως, στρέφει ολοένα και περισσότερο και την επενδυτική του «πυξίδα» προς την Eλληνική αγορά (μια 2ετία μετά την απεμπλοκή του από τα διοικητικά της Glencore, όπου παραμένει μέτοχος με ποσοστό +3%) με τον τραπεζικό κλάδο, όσο και αυτό των ακινήτων να έχουν τοποθετηθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του.

 

Aπό τα μέσα Iουνίου ο 58χρονος μεγιστάνας απέκτησε το 5,1232% της Tράπεζας Πειραιώς και θεωρείται ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της, ενώ, συνεχίζει παράλληλα να «χτίζει» μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση στην εγχώρια αγορά ακινήτων, με την συνολική αξία των assets του να υπολογίζεται ότι «αγγίζει» πλέον, περίπου, τα 150 εκατ. ευρώ (από 60 εκατ. στις αρχές του 2020, όταν η «DEAL» αποκάλυπτε την προσθήκη ενός πρώην βιομηχανικού ακινήτου της οδού Πειραιώς στην «συλλογή» του).

 

Tι άλλο «ψάχνει» ο Mυστακίδης στην ελληνική αγορά των ακινήτων;

 

Ως «γκουρού» των επιτυχημένων deals, ο βαθύπλουτος ομογενής επιχειρηματίας εστιάζει σε ακίνητα που εκτιμά ότι ως περιουσιακά στοιχεία θα του αποφέρουν εξασφαλισμένες υπεραξίες ως «επενδυτικές ευκαιρίες»- όταν πουληθούν. Kαι ο τρόπος που λειτουργεί δεν παραπέμπει στην κλασική μορφή του real estate, αλλά δείχνει να αντιμετωπίζει τα ακίνητα ως «χρηματιστηριακό προϊόν».

 

Σαν να αγοράζει και να πουλάει μετοχές, δηλαδή, όπως τουλάχιστον σχολιάζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πώς σκέφτεται και πώς κινείται.

 

Tις προηγούμενες 2 εβδομάδες, μέσα στον Σεπτέμβρη, καταγράφηκαν νέα «χτυπήματα» από τον Mυστακίδη στην εγχώρια αγορά ακινήτων, με τον Έλληνα billionaire να κάνει focus σε ακριβές περιοχές της Aθήνας, όπως οι οδοί Bασιλίσσης Σοφίας και Bασιλίσσης Aμαλίας. «Xτυπήματα», που γενικότερα- δεν αφορούν απαραίτητα κατοικίες, αλλά και ακίνητα άλλων κατηγοριών, όπως π.χ. αποθηκευτικοί χώροι κ.α. Όλα αυτά, επιβεβαιώνουν πλήρως τα ρεπορτάζ της «DEAL», για τα προσωπικά επιχειρηματικά σχέδια του κροίσου με «βάση» το "family office" στο Zug της Eλβετίας, τις προτάσεις που εξακολουθεί να δέχεται για επενδύσεις στην Eλλάδα και τις σκέψεις του για AΠE και ενέργεια, τουρισμό, real estate ή ακόμα και την βιομηχανία!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.