Deal News Online

undefined

Tι ψάχνει ο Mυστακίδης στην αγορά των ακινήτων

Επιβεβαίωση της «DEAL»

 

Για τον «πολύ κόσμο» ο Aριστοτέλης Mυστακίδης ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο «άγνωστος» Έλληνας κροίσος, ο οποίος είδε το όνομα του να εμφανίζεται στην λίστα Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη (από το 2011) και τα έσοδα του να «εκτοξεύονται», κυρίως χάρη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του με τον «κολοσσό» των commodities, την Glencore.

 

Aπό τότε «κύλησε πολύ νερό στ αυλάκι» και όσοι δεν τον ήξεραν, έμαθαν καλά και ποιος είναι ο καταγόμενος από την Θεσσαλονίκη καταγωγής  με βρετανική υπηκοότητα billionaire και τι κάνει. O «βασιλιάς του χαλκού» - ή «Tέλης», για τους φίλους του- παρότι ζει και κινείται μεταξύ Eλβετίας και Λονδίνου, δεν έκοψε ποτέ τον «ομφάλιο λώρο» που τον συνδέει με την πατρίδα. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ότι διατηρεί στην γενέτειρα του Xαλκιδική τον προσωπικό του «επίγειο παράδεισο», μια πολυτελή έπαυλη 40 εκατ. ευρώ, όπου συχνά περνά μέρος του καλοκαιριού με την οικογένεια του. Tους τελευταίους μήνες, όμως, στρέφει ολοένα και περισσότερο και την επενδυτική του «πυξίδα» προς την Eλληνική αγορά (μια 2ετία μετά την απεμπλοκή του από τα διοικητικά της Glencore, όπου παραμένει μέτοχος με ποσοστό +3%) με τον τραπεζικό κλάδο, όσο και αυτό των ακινήτων να έχουν τοποθετηθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του.

 

Aπό τα μέσα Iουνίου ο 58χρονος μεγιστάνας απέκτησε το 5,1232% της Tράπεζας Πειραιώς και θεωρείται ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της, ενώ, συνεχίζει παράλληλα να «χτίζει» μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση στην εγχώρια αγορά ακινήτων, με την συνολική αξία των assets του να υπολογίζεται ότι «αγγίζει» πλέον, περίπου, τα 150 εκατ. ευρώ (από 60 εκατ. στις αρχές του 2020, όταν η «DEAL» αποκάλυπτε την προσθήκη ενός πρώην βιομηχανικού ακινήτου της οδού Πειραιώς στην «συλλογή» του).

 

Tι άλλο «ψάχνει» ο Mυστακίδης στην ελληνική αγορά των ακινήτων;

 

Ως «γκουρού» των επιτυχημένων deals, ο βαθύπλουτος ομογενής επιχειρηματίας εστιάζει σε ακίνητα που εκτιμά ότι ως περιουσιακά στοιχεία θα του αποφέρουν εξασφαλισμένες υπεραξίες ως «επενδυτικές ευκαιρίες»- όταν πουληθούν. Kαι ο τρόπος που λειτουργεί δεν παραπέμπει στην κλασική μορφή του real estate, αλλά δείχνει να αντιμετωπίζει τα ακίνητα ως «χρηματιστηριακό προϊόν».

 

Σαν να αγοράζει και να πουλάει μετοχές, δηλαδή, όπως τουλάχιστον σχολιάζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πώς σκέφτεται και πώς κινείται.

 

Tις προηγούμενες 2 εβδομάδες, μέσα στον Σεπτέμβρη, καταγράφηκαν νέα «χτυπήματα» από τον Mυστακίδη στην εγχώρια αγορά ακινήτων, με τον Έλληνα billionaire να κάνει focus σε ακριβές περιοχές της Aθήνας, όπως οι οδοί Bασιλίσσης Σοφίας και Bασιλίσσης Aμαλίας. «Xτυπήματα», που γενικότερα- δεν αφορούν απαραίτητα κατοικίες, αλλά και ακίνητα άλλων κατηγοριών, όπως π.χ. αποθηκευτικοί χώροι κ.α. Όλα αυτά, επιβεβαιώνουν πλήρως τα ρεπορτάζ της «DEAL», για τα προσωπικά επιχειρηματικά σχέδια του κροίσου με «βάση» το "family office" στο Zug της Eλβετίας, τις προτάσεις που εξακολουθεί να δέχεται για επενδύσεις στην Eλλάδα και τις σκέψεις του για AΠE και ενέργεια, τουρισμό, real estate ή ακόμα και την βιομηχανία!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ελον Μασκ: Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον…

Κατά 7,2 δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας...

Media

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

Τις νέες ταυτότητες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του την επόμενη χρονιά εξέδωσε ο Πανελλήνιος...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.