Αθλητικά

FIFA: Δια βίου αποκλεισμός Παραγουανού Προέδρουγια στησίματα

Κατά τη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε να αποκλείσει δια βίου από τα γήπεδα τον Marco Antonio Trovato, πρόεδρο του συλλόγου της Παραγουάης Olimpia, κρίνοντας τον ένοχο για στησίματα αγώνων.

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα της FIFA για χειραγώγηση αγώνων και για αποτυχία συνεργασίας κατά την εν λόγω διαδικασία, σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εξέδωσε η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η απόφαση σχετίζεται με «μια σειρά αγώνων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2018 και 2019», με την FIFA να υπογραμμίζει ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες

 

Έτσι, ο Τρόβατο, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου του συλλόγου από το 2014, δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει καμία δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ως το τέλος της ζωής του, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 100.000 ελβετικών φράγκων.

 

Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας, που είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους στη Νότια Αμερική, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, κάνοντας λόγο για «πολιτική κρίση» χωρίς νομική βάση. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «δεν έλαβαν υπόψη κανένα από τα στοιχεία που παρουσιάσαμε».

 

Δήλωσε επίσης ότι ο σύλλογος δεν θα επηρεαστεί στο γήπεδο, καθώς η «Ολίμπια θα συνεχίσει να παίζει και να κερδίζει όπως έκανε σε όλη την ιστορία του συλλόγου», ενώ ο δικηγόρος του είπε στους δημοσιογράφους ότι επόμενη κίνηση τους θα είναι να καταθέσει έφεση, παραπέμποντας την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Αθλητισμού.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Παραγουάης (APF), Ρόμπερτ Χάρισον, χαρακτήρισε, από την πλευρά του, την ανακοίνωση ως ένα «πολύ μεγάλο πλήγμα για εμάς», ενώ ένας δικηγόρος της APF υποστήριξε ότι η υπόθεση θα επηρεάσει τον Τρόβατο και όχι τον σύλλογο.


επιστροφή στην αρχή