Deal News Online

Η βορειότερη διαμαρτυρία για το κλίμα

Στεκούμενη σε ένα κομμάτι πάγου στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού, η 18χρονη Βρετανίδα Mya-Rose Craig πραγματοποίησε την πιο βόρεια κλιματική διαμαρτυρία στον κόσμο.

 

Η καθιστική της διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην άκρη του Αρκτικού πάγου, ακριβώς βόρεια του Σβάλμπαρντ, στη Νορβηγία, σε γεωγραφικό πλάτος 82,2 μοιρών. Η νεαρή Βρετανίδα ακτιβίστρια, γνωστή ως "birdgirl", λόγω του ενδιαφέροντος της για την ορνιθολογία και το περιβάλλον,ταξίδεψε στην Αρκτική σε μια αποστολή της Greenpeace με σκοπό την τεκμηρίωση του αντίκτυπου της κλιματικής κρίσης και την εξέταση τηςθαλάσσιας ζωής στην περιοχή.

 

Η μοναχική διαμαρτυρία της έγινε στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος «Fridays For Future», που ξεκίνησε η Greta Thunberg το 2018. Η Μία-Ρόουζ Κρεγκ ανέβηκε πάνω σε ένα σπασμένο κομμάτι πάγου που επέπλεε στην θάλασσα, διαμαρτυρόμενη για την στάση των κυβερνήσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Greenpeace που μίλησε στο αμερικανικό CNN, η Κρεγκ πέρασε πέντε ολόκληρες ώρες πάνω στο πάγο. Το ταξίδιμε το πλοίο της οικολογικής οργάνωσης, το Arctic Sunrise, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη Νορβηγία, και συμπίπτει με την σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα.

 

«Είμαι εδώ, επειδή θέλω να δω με τα μάτια μου τι διακυβεύεται και τι κινδυνεύει στον Αρκτικό Ωκεανό, τον κρίσιμο αυτό προστάτη του πλανήτη», δηλώνει η Κρεγκ σε ανακοίνωσή της. «Σήμερα, εγώ και οι ακτιβιστές των Παρασκευών για το Κλίμα (σ.σ που συμμετείχαν πέρυσι στις μαθητικές εκδηλώσεις) αγωνιζόμαστε για την άμεση δράση απέναντι στην κλιματική κατάρρευση».

 

«Είμαι εδώ για να ζητήσω από τους ηγέτες μας να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ωκεάνια καταφύγια, προστατεύοντας αυτό το σημαντικό αλλά εύθραυστο μέρος. Προλαβαίνουμε να στραφούμε προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και ήπιες μορφές ενέργειας. Και η στιγμή για να το κάνουμε είναι τώρα», πρόσθεσε.

 

Σε σχέση με το ταξίδι της η Κρεγκ έγραψε: «Μου πήρε εβδομάδες να ταξιδέψω οδικώς (σ.σ ως τη Νορβηγία) και με πλοίο στον αρκτικό Κύκλο, για να γίνω μάρτυρας του Ελάχιστου Πάγου στη Θάλασσα: του χαμηλότερου επιπέδου στο τέλος του καλοκαιριού. Σήμερα πήρα μέρος στην βορειότερη διαμαρτυρία νέων που έγινε ποτέ [...] για να ζητήσω από όλους τους νέους ανθρώπους του κόσμου, να απαιτήσουν από τους ηγέτες μας να αναλάβουν δράση».


Media

Δημόσιες συμβάσεις: Τροπολογία για τη βιωσιμότητα του τοπικού και περιφερειακού Τύπου

Δημόσιες συμβάσεις: Τροπολογία για τη βιωσιμότητα του τοπικού…

«Ανάσα» για την επιβίωση του τοπικού και περιφερειακού Τύπου, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε από την...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

 Τόκυο 2020: Μελετάται απαγόρευση φιλάθλων από εξωτερικό

Τόκυο 2020: Μελετάται απαγόρευση φιλάθλων από εξωτερικό

Με ο ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται η υποδοχή θεατών από το εξωτερικό θα ξεκινήσει τις...

Τουρισμός

Qantas: Κυκλοφορία διαβατηρίων υγείας αυτήν την εβδομάδα

Qantas: Κυκλοφορία διαβατηρίων υγείας αυτήν την εβδομάδα

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, Qantas ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη χρήση εφαρμογών ψηφιακής κάρτας υγείας για...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.