Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση: Mην διανοηθείτε να επαναλάβετε τα έσχη της λίστας Πέτσα

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην επαναλάβει "τα αίσχη της λίστας Πέτσα" στη νέα χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης απευθύνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Ο νέος κύκλος χρηματοδότησης περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους πλημμυροπαθείς που κατατέθηκε αργά χθες τη νύχτα, χωρίς να αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση το ύψος του ποσού που θα διατεθεί. Επιπλέον, οι αρμοδιότητες για "τους όρους και τις προϋποθέσεις" της χρηματοδότησης, ανατέθηκαν "στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και στον υπουργό Οικονομικών".

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

 

"Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας:

 

Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, τεστ και λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

 

Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα το ΕΣΥ να βρίσκεται αντιμέτωπο με κατάρρευση.

 

Δεν έδωσε λεφτά για αύξηση των δρομολογίων στις δημόσιες συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

 

Αλλά ετοιμάζεται να δώσει πάλι λεφτά αδιαφανώς σε ΜΜΕ για να τα εκβιάσει με την κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πιέζει για να παρουσιάζουν την εικόνα που την βολεύει. 
Όσο η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την κοινωνία και την οικονομία, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές που προσβάλλουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, λογοδοσίας και διαφάνειας".

 

Και καταλήγει: "Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη: Μη διανοηθεί να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα, με απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του νόμου, εν κρυπτώ χρηματοδότηση Μέσων, οικονομικό στραγγαλισμό του Τύπου, παντελή απουσία κριτηρίων για εργαζόμενους και αποκλεισμό όσων ασκούν κριτική. 
Οποιαδήποτε καμπάνια ενημέρωσης οφείλει να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι λειτουργεί σε Δημοκρατία και δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή