Deal News Online

undefined

ΗΠΑ: Έντονα οικονομικά προβλήματα για το 46% των νοικοκυριών κατά την πανδημία

Το 46% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωπα με μείζονα οικονομικά προβλήματα στη διάρκεια της κρίσης της covid-19 σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα φανερώνοντας τον σαρωτικό οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

 

Παράλληλα 3 στα 10 νοικοκυριά (31%) ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν όλες ή σχεδόν όλες τις αποταμιεύσεις τους εν μέσω πανδημίας.

 

Η έρευνα, που κυκλοφόρησε από το NPR, το Ίδρυμα Robert Wood Johnson και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan του Χάρβαρντ, διαπιστώνει ότι η κρίση του κορονοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά, την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση, τις μεταφορές και την ευημερία εντός της χώρας.

 

Περίπου το 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένα ενήλικο μέλος του νοικοκυριού τους έχασε τη δουλειά του, έχασε την επιχείρησή του, παραιτήθηκε ή είδε το μισθό του να μειώνεται από το ξέσπασμα της πανδημίας.

 

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας έγιναν αισθητές από τους περισσότερους, αλλά η δημοσκόπηση διαπίστωσε μια απότομη συρρίκνωση εισοδήματος στα πιο χαμηλά στρώματα των Αμερικάνων πολιτών.

 

Η πλειοψηφία (54%) των νοικοκυριών με ετήσια εισοδήματα κάτω από 100.000 $ ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, σε σύγκριση με το 20% των νοικοκυριών με ετήσια εισοδήματα πάνω των 100.000 $.

 

Η πλειοψηφία των οικογενειών των Λατίνων (72%), των Αφροαμερικανών (60%) και των Ιθαγενών (55%) αντιμετωπίζουν ραγδαίες οικονομικές δυσκολίες, έναντι του 37% των ασιατικών νοικοκυριών και 36% των λευκών.

 

Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα από 1η Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.454 ενήλικων Αμερικανών.

 

Besser: Ο θάνατος είναι μόνο ένας δείκτης για τον αντίκτυπο αυτής της πανδημίας

 

«Την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουμε 200.000 θανάτους, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο για όσους βιώνουν αυτή τη συγκυρία», δήλωσε ο Δρ Richard Besser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Robert Wood Johnson, στο ABC News. «Ο θάνατος είναι μόνο ένας δείκτης για τον αντίκτυπο αυτής της πανδημίας και επηρεάζει την κοινωνία με σημαντικούς τρόπους. Και το βάρος αυτού δεν γίνεται ομοιόμορφα αισθητό. Αυτό που βλέπετε είναι ότι οι ίδιες ομάδες που έχουν υποφέρει περισσότερο από άποψη διάδοσης του ιού, είναι αυτές που υφίστανται το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα».

 

Ένας τους 5 αγωνίζονται να πληρώσουν το ενοίκιο

 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η στέγαση προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Σχεδόν 1 στους 5 ερωτηθέντες ανέφεραν ότι αγωνίζονται να πληρώσουν το ενοίκιο ή το στεγαστικό τους δάνειο, ενώ τα νοικοκυριά των Αφροαμερικανών και των Λατίνων έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τις λευκές οικογένειες να δηλώσουν ότι αγωνίζονται να πληρώσουν ή έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές ενοικίου ή δόσης. "Για κάθε δολάριο πλούτου που έχουν τα λευκά νοικοκυριά, τα νοικοκυριά αφροαμερικάνων έχουν 10 πένες και τα νοικοκυριά των Λατίνων έχουν 12 πένες", σημείωσε ο David Williams, καθηγητής του Χάρβαρντ που μελετά τις φυλές και την κοινωνιολογία. "Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πλήττονται πραγματικά στο πλαίσιο της πανδημίας." Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, η εβδομαδιαία αύξηση των επιδομάτων ανεργίας ύψους 600 δολαρίων, που ψηφίστηκε στον νόμο CARES τον Μάρτιο, έληξε στις 31 Ιουλίου. Το Κογκρέσο δεν έχει ενεργήσει ακόμη για να το παρατείνει ή να περάσει άλλο μέτρο ανακούφισης.

 

Αναγκαίο ένα νεό πακέτο στήριξης

 

Τέλος το ποσοστό των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρειάζεται ακόμη ένα πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας είναι 89%, σύμφωνα με το Ίδρυμα Financial Timess-Peterson.


World Business

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και δαπάνες τον…

Ο Σεπτέμβριος επιφύλασσε αύξηση σε προσωπικό εισόδημα και καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα...

Media

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

ΕΡΑ: Μετάδοση ραδιοφωνικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου

Η Ελληνική Ραδιοφωνία σχεδιάζει να μεταδώσει μια σειρά από ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές που θα έχουν...

Αθλητικά

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Τένις: Ακύρωση όλων των αγώνων ως 31/12

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κρίσεων αποφάσισε...

Τεχνολογία

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Netflix: Αύξηση τιμών συνδρομών στις ΗΠΑ

Η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως θα αυξήσει τις μηνιαίες χρεώσεις στις Ηνωμένες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.