Deal News Online

undefined

Αίτηση πτώχευσης για τη Century 21

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Century 21 και κλείνει και τα 13 καταστήματά της, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, ακολουθώντας την δρόμο που χάραξαν δεκάδες άλλες εταιρείες του κλάδου, που έχουν οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Η εταιρεία ανέφερε ότι η απόφαση οφείλεται στους ασφαλιστικούς παρόχους που αρνήθηκαν να πληρώσουν περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια που οφείλονται σε συμβόλαια για την προστασία της Century 21 από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

 

"Ενώ τα ασφαλιστικά χρήματα μας βοήθησαν να επανέλθουμε από τις καταστροφικές συνέπειες της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν έχουμε πλέον βιώσιμη εναλλακτική λύση. Επομένως προχωρούμε στο κλείσιμο της αγαπημένης μας οικογενειακής επιχείρησης, επειδή οι ασφαλιστές μας, στους οποίους καταβάλλουμε σημαντικά ασφάλιστρα κάθε χρόνο για προστασία έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων όπως αυτών που βιώνουμε σήμερα, μας έστρεψαν την πλάτη τους σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή", δήλωσε ο συν-Διευθύνων Σύμβουλός Raymond Gindi.

 

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι θα αποσύρει την αγωγή που εκκρεμεί επί του παρόντος στη Νέα Υόρκη εναντίον πολλών ασφαλιστικών παρόχων για μη αποζημίωση της εταιρείας για τις απώλειές της.

 

Η American Insurance Casuality Insurance Association ανέφερε ότι οι πανδημίες είναι "ανασφάλιστες". Οι ασφαλιστικές ρυθμιστικές αρχές έχουνε γκρίνει εξαιρέσεις για ιούς μετά το ξέσπασμα του SARS.

 

Η Century 21, γνωστή για τις εξαιρετικές προσφορές για ρούχα και αξεσουάρ, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1961 στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης και έχει επίσης καταστήματα στο Νιου Τζέρσεϋ, την Πενσυλβάνια και τη Φλόριντα.

 

Τα μέτρα lockdown που είχαν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ανάγκασαν τους μη απαραίτητους εμπόρους λιανικής όπως η Century 21 να κλείσουν τις πόρτες τους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό αύξησε τις ζημιές που ήδη είχε βιώσει η βιομηχανία από τη μετατόπιση των καταναλωτικών συνηθειών. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι οι J.C. Penney, Ascena Retail Group, True Religion και Lucky Brand.


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να προβλέψει πρωτεϊνική δομή!

Τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να προβλέψει πρωτεϊνική δομή!

Συνιστώντας μια ανακάλυψη- επιστημονικό ορόσημο για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Υπεύθυνοι οι Δήμοι για συντήρηση - κλάδεμα δέντρων

ΣτΕ: Υπεύθυνοι οι Δήμοι για συντήρηση - κλάδεμα…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που θεωρεί αποκλειστική ευθύνη των Δήμων την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.