Πολιτική

Μητσοτάκης - Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας Προτεινόμενο

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.

 

«Η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ συμβάλλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

 

Σημειώνεται ότι ο Χάικο Μάας έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθως ο κ. Μάας θα αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου θα έχει συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Η Αθήνα θα αναμένει τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μάας στην Τουρκία προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών, έχοντας πάντως διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι αφενός δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε διάλογο με την Τουρκία υπό το καθεστώς στρατιωτικής έντασης και αφετέρου ότι αναγνωρίζει ως διαφορά μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και του καθορισμού της ΑΟΖ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή