Deal News Online

undefined

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το Facebook να βρίσκονται στη μία πλευρά και την Apple από την άλλη. Αιτία οι περιορισμοί που εφαρμόζει η Apple στο λειτουργικό της iOS για τα iPhones και τα iPads, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στις υπηρεσίες διαδικτυακών παιχνιδιών που έχουν οι 2 εταιρείες να λειτουργήσουν σε αυτές συσκευές.

 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στις 15 Σεπτεμβρίου την υπηρεσία παιχνιδιών xCloud, ως μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας με την ονομασία Xbox Game Pass Ultimate. Ωστόσο, η εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μεταβούν σε ένα παιχνίδι Xbox στο smartphone ή το tablet τους, θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google για κινητές συσκευές, ενώ παράλληλα δεν θα είναι συμβατή με το λειτουργικό iOS της Apple.

 

Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι δεν θα προσφέρει πλέον την περιορισμένη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής για iOS. Η πλατφόρμα της Microsoft για συσκευές Apple υποστηρίζει μόνο ένα παιχνίδι, κάτι το οποίο όπως τόνισε η Microsoft οφείλεται στις πολιτικές του App Store της Apple και δεν της επιτρέπει να ξεκινήσει εμπορικά την υπηρεσία συνεχούς ροής παιχνιδιών σε iOS λόγω αυτών των περιορισμών.

 

Το Facebook από την μεριά του μόλις σήμερα κατάφερε να κυκλοφορήσει μια έκδοση της δικής του πλατφόρμας παιχνιδιών για iOS. Όμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε ότι αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις για να δίνει δεκτή η πλατφόρμα του στο App Store: επρεπε να αφαιρέσει την δυνατότητα να παίζονται τα παιχνίδια άμεσα. Η εφαρμογή Facebook Gaming, που κυκλοφόρησε στο Google Play τον Απρίλιο, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να αναμεταδίδουν περιεχόμενο ζωντανών παιχνιδιών και θεωρείται ανταγωνίστρια της πλατφόρμας Twitch της Amazon.

 

«Δυστυχώς, έπρεπε να καταργήσουμε πλήρως τη λειτουργικότητα του παιχνιδιού για να λάβουμε την έγκριση της Apple για την αυτόνομη εφαρμογή Facebook Gaming – κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες του iOS δεν θα απολαμβάνουν την ίδια εμπειρία από εκείνους που τη χρησιμοποιούν σε Android», δήλωσε η επικεφαλής του Facebook Σέριλ Σάντεμπεργκ.«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην οικοδόμηση των κοινοτήτων των 380 εκατ. χρηστών που παίζουν παιχνίδια στο Facebook κάθε μήνα – είτε η Apple το επιτρέπει σε μια αυτόνομη εφαρμογή είτε όχι».

 

Η Apple διαθέτει τη δική της υπηρεσία παιχνιδιών Apple Arcade +με την οποία θέλει να ανταγωνισθεί ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Microsoft, της Google και της Nvidia, που ονομάζονται. Η υπηρεσία περιλαμβάνει έναν κατάλογο παιχνιδιών τις εταιρείες Konami, Ubisoft και Lego.

 

Η Microsoft είχε τη δική της υπηρεσία παιχνιδιών τύπου Twitch, την Mixer, όμως πρόσφατα αποφάσισε να την καταργήσει, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μεταβούν στην υπηρεσία Facebook Gaming.


Media

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Υγεία & Διατροφή

Τα συμπτώματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Τα συμπτώματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Βήχας, πονόλαιμος και κόπωση είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν βρεθεί θετικοί...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.