Deal News Online

undefined

Twitter: 3 εκατ. δολάρια σε πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey έγινε ο πρώτος επενδυτής σε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο παροχής εγγυημένου (βασικού) εισοδήματος σε πολίτες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εργασίας τους.

 

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην δωρεά 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα, το οποίο δοκιμάζεται από τους δημάρχους 16 πόλεων των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ήταν "ένα εργαλείο για να κλείσει το χάσμα πλούτου και εισοδήματος".

 

Η ιδέα της καταβολής ενός βασικού εισοδήματος στους πολίτες από τις κυβερνήσεις κερδίζει έδαφος, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται ότι συνιστά μια μεγάλη απειλή προς την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας.

 

Η ιδέα πίσω από το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα (UBI - universal basic income) είναι πως όλοι οι πολίτες μιας χώρας θα λαμβάνουν πληρωμές σε ρευστό σε τακτικά χρονικά διαστήματα,χωρίς να απαιτείται να εργαστούν για αυτό η να πληρούν κάποιους όρους/προϋποθέσεις. Η πληρωμή αυτή θα γίνεται σε κάθε πολίτη,ανεξαρτήτως πλούτου η επαγγελματικής κατάστασης.

 

Το "Mayors for a Guaranteed Income", που δοκιμάζεται στις αμερικάνικες πόλεις, αποτελεί μια εκδοχή αυτού, με καταβολή τακτικών πληρωμών, αλλά μόνο σε "κάποιους" πολίτες. Στη σχετική ιστοσελίδα δεν αποσαφηνίζεται ποιοι θα λαμβάνουν πληρωμές, μα αναφέρεται πως είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, ειδικά δεδομένης της πανδημίας του κορωνοιου.

 

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον δήμαρχο του Στόκτον, Μάικλ Ταμπς, ο οποίος επιθυμεί να επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο,και πέρα από τα δεδομένα της πανδημίας. Όπως είχε πει, η συλλογή φόρων από άτομα όπως ο Ντόρσεϊ θα ήταν ένας τρόπος χρηματοδότησής του.

 

"Η πανδημία Covid-19 αποκάλυψε ακόμη περισσότερο την οικονομική ευθραυστότητα των περισσότερων αμερικανικών νοικοκυριών και επηρέασε δυσανάλογα τους μαύρους και σκουρόχρωμους πολίτες", δήλωσε.

"Οι δήμαρχοι θα συναντηθούν σε αυτό το δίκτυο για να υποστηρίξουν ένα εγγυημένο εισόδημα - άμεσες, τακτικές πληρωμές σε μετρητά – υποστηρικτικό προς τις κοινότητές μας, χτίζοντας μια ανθεκτική, δίκαιη Αμερική", προσθέτει.


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.