Deal News Online

undefined

Το δίκτυο Aegean Cuisine διευρύνεται

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοίνωσε την έναρξη του νέου κύκλου επιτόπιων επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στις Κυκλάδες που επιθυμούν την ένταξη ή την παραμονή τους στο δίκτυο Aegean Cuisine.

 

Ο κύκλος επιθεωρήσεων θα πραγματοποιηθεί χωρίς χρέωση για τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης της επιχειρηματικής δράσης «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας». To έργο του cluster αφορά τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας. Με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού δικτύου επιχειρήσεων και την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, "στη δύσκολη αυτή συγκυρία το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αντιλαμβανόμενο τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine", θεωρώντας ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμη πιο χρήσιμο εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

Το δίκτυο Aegean Cuisine έχει στόχο την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας. Με πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης αλλά ταυτόχρονα και της σύγχρονης εκδοχής της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας τα εστιατόρια-μέλη του".

 

Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά στο δίκτυο. Για τα ήδη υφιστάμενα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine δεν απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης. Σε περίπτωση όμως που κάποιο υφιστάμενο μέλος δεν επιθυμεί να είναι πλέον μέλος του δικτύου, οφείλει να αποστείλει γραπτή ενημέρωση προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Προκειμένου να εξαιρεθεί από τη διαδικασία και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες αφαίρεσης του ειδικού σήματος.

 

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 20 Ιουλίου 2020, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://bit.ly/2ITuIb0(link is external). Σημειώνεται ότι για την ένταξη των νέων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου.

 

Μετά το στάδιο της αρχικής αξιολόγησης, η επιχείρηση θα δεχτεί συνολικά 1 ή 2 επιτόπια/ες επιθεώρηση/εις από εξουσιοδοτημένη ομάδα. Αυτή θα αποτελείται από τουλάχιστον δύο (2) γευσιγνώστες και έναν (1) τεχνικό εμπειρογνώμονα. Οι γευσιγνώστες και ο τεχνικός εμπειρογνώμονας μπορεί να εμφανισθούν ταυτόχρονα ή σε διαφορετικούς χρόνους.

 

Σημειώνεται ότι η δράση υλοποιείται πιλοτικά από την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων -ιδρυτικός φορέας του Δικτύου Aegean Cuisine- στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-Εθνικοί Πόροι).


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.