Deal News Online

undefined

Σιγκαπούρη: Διανομή συσκευών ιχνηλάτησης επαφών για κορωνοϊό

Η Σιγκαπούρη άρχισε να διανέμει συσκευές ανίχνευσης επαφών με τεχνολογία Bluetooth στο πλαίσιο των μέτρων της για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροναϊού.

 

Οι ευάλωτοι ηλικιωμένοι που δεν είναι ψηφιακά συνδεδεμένοι και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την COVID-19 έλαβαν την πρώτη παρτίδα των συσκευών TraceTogether αυτήν την Κυριακή (28 Ιουνίου). Οι συσκευές έχουν δικούς τους κωδικούς QR και δεν χρειάζονται φόρτιση, καθώς έχουν μπαταρία που διαρκεί μέχρι και εννιά μήνες.

 

Οι συσκευές αυτές λειτουργούν ανταλλάσσοντας σήματα Bluetooth με άλλα κοντινά TraceTogether ή τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή TraceTogether. Οι χρήστες ενημερώνονται από ειδικό αξιωματούχο εάν έχουν βρεθεί κοντά σε κάποιον άνθρωπο που μολύνθηκε. Εάν επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, τα δεδομένα κατεβαίνουν από τη συσκευή.

 

Σκοπός είναι η επέκταση της προστασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να μην κατέχουν ή να προτιμούν να μην χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, δήλωσε η κυβερνητική εταιρεία Smart Nation and Digital Government Group (SNDGG) σε δελτίο τύπου.

 

Η SNDGG ανέωφερε ότι οι παραλήπτες θα περιλαμβάνουν εκείνους που είναι σωματικά αδύναμοι, ζουν μόνοι τους ή έχουν ελλιπή οικογενειακή υποστήριξη. Η κυβερνητική διεύθυνση για τους ηλικιωμένους(Silver Generation Office) θα επικοινωνήσει με αυτούς τους ηλικιωμένους μέσω επισκέψεων στο σπίτι, ενώ λεπτομέρειες για την επόμενη διανομή θα κοινοποιηθούν αργότερα.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC έχουν εκφραστεί προβληματισμοί για θέματα ιδιωτικότητας, με υπουργούς της κυβέρνησης να ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι σχεδιασμένες για να δείχνουν τις κινήσεις των χρηστών. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επίσης έχει πει ότι τα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται και θα παραμένουν στη συσκευή για μάξιμουμ 25 ημέρες. Επίσης, οι αρχές τονίζουν πως δεν υπάρχει δυνατότητα απευθείας πρόσβασης εξ αποστάσεως, καθώς οι συσκευές δεν έχουν δυνατότητες Ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας- όπως και ότι δεν υπάρχει σύνδεση GPS.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση της πόλης, από τότε που έγινε διαθέσιμη το κοινό η εφαρμογή TraceTogether, τον Μάρτιο, την έχουν "κατεβάσει" περίπου 2,1 εκατ. άτομα.


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

ΕΚΟΜΕ: «Ανακαλύψτε ξανά το Studio Greece!»

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ προωθεί διεθνή καμπάνια με τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά το...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.