Deal News Online

undefined

Κουτσούμπας: Η πρότασή μας για την Υγεία η μόνη ρεαλιστική

Με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

 

Η πρόταση του ΚΚΕ, είναι «η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία σήμερα πρόταση με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην αποψινή εκδήλωση της Τ.Ο. Υγείας-Πρόνοιας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στο Πάρκο του Ευαγγελισμού.

 

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των υγειονομικών που παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία, που παλεύουν για τα δικά τους δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα όλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού στην Υγεία» σημείωσε.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε : «Σήμερα, το ΚΚΕ στέκεται μπροστά σας με ήσυχη τη συνείδηση, με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους εσάς που δίνετε μια τιτάνια μάχη για τον ίδιο τον άνθρωπο. Χωρίς μεγάλα λόγια και ανέξοδα χειροκροτήματα, σας καλούμε να σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα, αφού ήδη βρισκόμαστε σε μια νέα φάση».

 

Η πανδημία έφερε πιο γρήγορα μια νέα οικονομική κρίση

 

Είπε ότι τα δεδομένα της πανδημίας, λειτούργησαν ως καταλύτης και έφεραν πιο κοντά και γρήγορα μια νέα οικονομική κρίση, με αστάθμητους παράγοντες ακόμα για την διάρκειά της, παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει το κλίμα, προβάλλοντας γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο.

 

Να αγωνιστούμε για σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας

 

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ διακηρύσσει καθαρά ότι «οφείλουμε να ασχοληθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και όλου του λαού, να έχουμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα».

 

Κατέρρευσαν τα συστήματα υγείας όλων των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών

 

Σημείωσε ότι το βασικό διδακτικό συμπέρασμα της πανδημίας και όχι μόνο είναι ότι «σχεδιασμός και ανάπτυξη υπηρεσιών. Δομών Υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο είναι ασύμβατα με τους νόμους του κέρδους, τους νόμους του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς». Επισήμανε ότι τα συστήματα υγείας όλων των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών κατέρρευσαν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου προσθέτοντας πως η πεμπτουσία της αστικής αντίληψης και πολιτικής, είναι ότι η αποκατάσταση και η προάσπιση της υγείας του λαού στον καπιταλισμό, αποτελεί ανεπίτρεπτο «κόστος και σπατάλη».

 

Η πολιτική που μας έφερε ως εδώ συνεχίζεται

 

Ανέφερε ότι στην Ελλάδα για να μπορέσει να «αντέξει» το δημόσιο σύστημα Υγείας, ανέστειλαν τη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων και κλινικών, μπήκε φρένο στη διάγνωση, στη θεραπεία και την παρακολούθηση ασθενών που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας.

 

Μιλώντας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είπε ότι αντί να αναπτυχθεί, να στελεχωθεί με το αναγκαίο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, για να αναλάβει την παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, συρρικνώθηκε. Μετακινήθηκε προσωπικό από τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας.

 

«Η πολιτική που μας έφερε ως εδώ συνεχίζεται παρά την προπαγάνδα της κυβέρνησης» είπε καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση, πίσω από τις ανάγκες, της Υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υποδομές.

 

Στο σύστημα Υγείας απαιτείται να "περισσεύουν" υλικά, υποδομές, κρεβάτια ΜΕΘ

 

«Να το πούμε καθαρά. Στο σύστημα Υγείας απαιτείται να "περισσεύουν" υλικά, υποδομές, κρεβάτια ΜΕΘ. Για να υπάρχει εφεδρεία σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι στοιχείο ανάπτυξης με κοινωνικο - λαϊκό προσανατολισμό. Σήμερα θεωρείται σπατάλη και αντιπαραγωγικό» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ και τον στόχο της κυβέρνησης να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 1200 κρεβατιών ΜΕΘ,. επισήμανε ότι «αυτός όμως ο μέσος όρος της ΕΕ και είναι κάτω από το 50% των κρεβατιών ΜΕΘ που θα έπρεπε να έχει η χώρα μας με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος που στοίχισε και στοιχίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Είναι ο μέσος όρος που ανάγκαζε τους γιατρούς στην Ευρώπη - και τώρα και πριν την επιδημία - να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει».

 

Ζητάμε να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

 

«Βασική θέση στην πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία έχει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Ζητάμε να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε πανελλαδικό επίπεδο με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμία εμπλοκή - συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Πυρήνας της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το Κέντρο Υγείας με τα αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που συνδέονται με αυτό» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναπτύσσοντας στη συνέχεια λεπτομερώς την πρόταση του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ, είναι «η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία σήμερα πρόταση με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

 

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των υγειονομικών που παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία, που παλεύουν για τα δικά τους δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα όλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού στην Υγεία.

 

Στον αγώνα αυτό οι κομμουνιστές υγειονομικοί ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή, όπως έκαναν και τις μέρες της πανδημίας. Για να μπορεί να ανασάνει επιτέλους ο λαός μας, να ζήσει με υγεία, ειρήνη, ευημερία, μόρφωση, πολιτισμό» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Περιβάλλον

 Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω κορωνοϊού

Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω…

Έσπασε ρεκόρ 25ετίας ο φετινός αριθμός φωλιών των χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο, σε μια θετική παράπλευρη...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.