Ειδήσεις - Ελλάδα

Σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα τον Μάρτιο

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις που επιβλήθηκε εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού οδήγησε σε σημαντικής μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία μείωση της τάξεως του 39,6% κατέγραψαν τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων τον Μάρτιο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (507 τον Μάρτιο του 2020, έναντι 839 τον Μάρτιο του 2019), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

 

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 24 νεκροί, 26 βαριά τραυματίες και 545 ελαφρά τραυματίες, έναντι 39 νεκρών, 40 βαριά τραυματιών και 977 ελαφρά τραυματιών τον Μάρτιο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 38,5% σε νεκρούς, κατά 35,0% σε βαριά τραυματίες και κατά 44,2% σε ελαφρά τραυματίες.

 

Στοιχεία για την Εγνατία Οδό

 

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η «Εγνατία Οδός ΑΕ» το σύνολο των ατυχημάτων μειώθηκε τον περασμένο μήνα, έναντι του Απριλίου του 2019, κατά 63%, εκ των οποίων τα ατυχήματα με τραυματισμούς ήταν λιγότερα κατά 54% και τα ατυχήματα υλικών ζημιών σημείωσαν πτώση κατά 66%.

 

«Η μέση μείωση των ατυχημάτων κατά 63%, είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέση μείωση της κυκλοφορίας που κατά το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 75%, διαφορά που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αυξημένες ταχύτητες που ανέπτυσσαν κάποιοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ αραιή κυκλοφορία», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Εγνατία Οδός ΑΕ .

 

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της πλήρους άρσης των περιορισμών των υπεραστικών οδικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στον αυτοκινητόδρομο, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να μην κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.


επιστροφή στην αρχή