Deal News Online

undefined

Παραστρατιωτικές τακτικές από τους Τούρκους στον Έβρο Προτεινόμενο

Η νέου τύπου ακραία συμπεριφορά των Τούρκων

 

Πρακτικές που ακολουθούνται κατά κόρον από παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως είναι οι ανεξέλεγκτοι πυροβολισμοί στον αέρα και η κατά βούληση χρήση όπλων χωρίς τήρηση κανόνων εμπλοκής, χρησιμοποιούν πλέον οι Τούρκοι στον Έβρο.

 

Αυτό φανερώνουν τα πέντε περιστατικά πυροβολισμών από την τουρκική πλευρά που έχουν καταγραφεί σε λιγότερο από έναν μήνα από τις ελληνικές Αρχές και τη Frontex. Η νέου τύπου ακραία συμπεριφορά των Τούρκων έχει μπει στο μικροσκόπιο του ελληνικού Πενταγώνου και έχει αναλυθεί τι επιδιώκει η Αγκυρα και ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος αντίδρασης. «Η ελεύθερη κατά βούληση χρήση όπλων είναι χαρακτηριστικό παραστρατιωτικών οργανώσεων. Το προσωπικό ενός οργανωμένου στρατιωτικού σώματος δεν πυροβολεί ποτέ χωρίς εύλογη αιτία» επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές για τα επεισόδια πυροβολισμών από τέλη Απριλίου έως 10 Μαΐου.

 

«Σε όλον τον κόσμο οι στρατιωτικοί κανονισμοί περιγράφουν με λεπτομέρεια τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει ένας ένοπλος, πριν φτάσει στο έσχατο σημείο χρήσης του ατομικού οπλισμού του. Οι στρατιωτικοί ποινικοί κώδικες διεθνώς – και ο ελληνικός – τιμωρούν ποινικά τους αυτόβουλους, χωρίς εύλογη αιτία πυροβολισμούς. Και όμως, μια σειρά πανομοιότυπων περιστατικών πυροβολισμών στον Εβρο δείχνουν ότι οι ένοπλοι Τούρκοι (στρατιώτες ή στρατοχωροφύλακες) ενεργούν περισσότερο ως μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης, παρά ως προσωπικό συντεταγμένου στρατού».

 

Γιατί πυροβολούν οι Τούρκοι στον Εβρο; Οι ανώτατοι αξιωματικοί του «Πενταγώνου» έχουν καταλήξει σε έξι πιθανά σενάρια αποκρυπτογραφώντας τις ύποπτες προθέσεις των Τούρκων:

 

Οι πυροβολισμοί μπορεί να μαρτυρούν εκνευρισμό για την παταγώδη αποτυχία τους να προωθήσουν οργανωμένα στη χώρα μας παράνομους μετανάστες τον Μάρτιο, όταν τα σχέδιά τους σκόνταψαν στη σθεναρή και αποφασιστική αντίδραση της Ελλάδας. Μπορεί να υποδηλώνουν θυμό για την απώλεια κερδών που θα καρπώνονταν εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των μεταναστών, στους οποίους υπόσχονταν με το αζημίωτο το ευρωπαϊκό όνειρο. Ενδέχεται να θέλουν να εκφοβίσουν, να προκαλέσουν, να συντηρήσουν την ένταση. Μπορεί να επιδιώκουν να «μετρήσουν τους χρόνους αντίδρασης των ελληνικών δυνάμεων, ώστε να καταστρώσουν τα δόλια πλάνα τους στο άμεσο μέλλον». Δεν αποκλείεται να συντρέχουν όλα τα παραπάνω.

 

Αντιπερισπασμός

 

Είναι όμως πολύ πιθανό οι πυροβολισμοί των Τούρκων να αποσκοπούν σε αντιπερισπασμό. Ενδέχεται να πυροβολούν στον αέρα ή με άσφαιρα πυρά σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των ελληνικών Αρχών, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τους διακινητές να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από άλλα σημεία κατά μήκος του Εβρου μικρές ομάδες παράνομων μεταναστών.

 

Αυτό συνέβη το βράδυ της Πρωτομαγιάς. Μετά τους πυροβολισμούς από πλωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, ακολούθησε – ανεπιτυχής όμως – απόπειρα εισόδου μεταναστών, αρκετά μέτρα παρακάτω.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βερολίνο προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα για τους πυροβολισμούς σε βάρος ανδρών της FRONTEX.

 

4+1 επεισόδια

 

Από το τέλος Απριλίου έχουν σημειωθεί στον Εβρο πέντε επεισόδια:

 

28 Απριλίου: 7.15 μ.μ. Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε πλωτό κοντά στο χωριό Τυχερό πυροβολούν, βλέποντας μεικτό κλιμάκιο ελληνικών δυνάμεων και της Frontex να επιχειρεί να ελέγξει σε ποια όρια κινούνταν.

 

1η Μαΐου: 11.30 μ.μ. Μεικτή περίπολος αστυνομικών και στρατιωτικών κοντά στο χωριό Τυχερό αντιλαμβάνεται τουρκικό πλωτό στον Εβρο που κάνει ελιγμούς. Από την τουρκική πλευρά ακούγονται τρεις πυροβολισμοί.

 

5 Μαΐου: 8 μ.μ. Τούρκοι που συμμετέχουν σε ενέδρα σε χερσαίο τμήμα των συνόρων πυροβολούν κατά ριπάς 6-8 φορές στον αέρα κοντά στο χωριό Μαράσια, Ορεστιάδας.

 

6 Μαΐου: 2.40’μ.μ. Τούρκοι αστυνομικοί πυροβολούν δύο φορές στον αέρα, ενώ περιπολούν με βάρκα, κοντά στο χωριό Τυχερό.

 

10 Μαΐου: 1.57 μ.μ. Πυροβολισμός από την τουρκική πλευρά στην περιοχή Παπούτσι.

 

Οι πυροβολισμοί πάντως δεν μεταβάλλουν το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων στον Εβρο που παραμένει υψηλό. Τονίζεται όμως πως αν στο μέλλον η βολή από την τουρκική πλευρά είναι ευθεία κατά ελληνικού προσωπικού, είναι βέβαιο ότι η απάντηση, επιτόπου, θα είναι ακαριαία και δυναμική.


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.