Deal News Online

undefined

Σανίδα σωτηρίας το e-shop για την Κλουκίνας-Λάππας

Σε νέες επενδύσεις κυρίως στην ψηφιοποίηση της εμπορικής της παρουσίας προχωρά η εταιρεία Κλουκίνας-Λάππας για το 2020, μετά και την επιτυχημένη περίοδο του lockdown του φυσικού της δικτύου.

 

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας, Βιολέττα Λάππα, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης, η στρατηγική του 2020 περιλάμβανε την ενίσχυση της omnichannel ανάπτυξης τόσο της αλυσίδας Mothercare (βρεφικά και παιδικά είδη), όσο και της ELC (παιχνίδια).

 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, αν και λειτουργούσε μόλις από τα μέσα του 2019, είχε καταστεί το 6ο κατάστημα από άποψη τζίρου λίγο πριν την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων το Μάρτιο του 2020. Στο διάστημα ωστόσο του δίμηνου lockdown η ζήτηση εκτοξεύτηκε (και στις δύο κατηγορίες) με αποτέλεσμα η εταιρία να πραγματοποιήσει πωλήσεις, που αγγίζουν το 48% των πωλήσεων του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

 

Η κ. Λάππα ανάφερε ότι επίσης θετική υπήρξε η εμπειρία από την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων από τις 11 Μαίου, με τη ζήτηση να υπερβαίνει τις προσδοκίες. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι παρά την επανεκκίνηση του δικτύου, το ηλεκτρονικό κατάστημα συνεχίζει να δέχεται υψηλό αριθμό παραγγελιών, καθιστώντας το πρώτο από άποψη τζίρου. Εκτίμησε δε πως το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων μπορεί να εισφέρει το 10% των συνολικών πωλήσεων, έναντι του 3% που ήταν η αρχική πρόβλεψη έτους.

 

Σ'αυτό το πλαίσιο, η εταιρία επενδύει στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και στη Ρουμανία (όπου ήδη διαθέτει παρουσία με 6 φυσικά καταστήματα) προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που δημιουργείται στη συγκυρία.

 

Πέραν των τεχνολογικών επενδύσεων (Data Intelligence, CRM κ.τλ.), η εταιρεία έχει προγραμματίσει επίσης την ίδρυση ενός ακόμη καταστήματος στη Σερβία (ήδη λειτουργεί ένα κατάστημα στην τοπική αγορά).

 

Η σχέση με τους προμηθευτές

 

Η ελληνική εταιρία δραστηριοποιείται μέσω των βρετανικών σημάτων Mothercare και ELC σε Ελλάδα και Βαλκάνια, οι μητρικές εταιρίες των οποίων διήλθαν τον περασμένο χρόνο από σοβαρή κρίση. Σύμφωνα με την κ.Λάππα, αν και η Mothercare UK πτώχευσε, το σήμα έχει μεταβιβαστεί σε διεθνή εταιρεία που συνεχίσει απρόσκοπτα την ανάπτυξη του brand διεθνώς. Αντιστοίχως το σήμα ELC έχει μεταβιβαστεί σε νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, η οποία συνεχίζει να το αναπτύσσει. Η δε Κλουκίνας-Λάππας διατηρεί συμβάσεις franchise και με τα δύο μέρη με ορίζοντα δεκαετίας.

 

Η νέα ιδιοκτήτρια της ELC διαχειρίζεται επίσης το σήμα TheEntertainer (παιχνίδια), τα οποία επίσης διακινούνται πιλοτικά από την Κλουκίνας-Λάππας στην εγχώρια αγορά, ενώ εξετάζεται η πιθανή ανεξάρτητη ανάπτυξη του σήματος.

 

Όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα, η CEO της εταιρείας ανάφερε ότι είναι επαρκώς εφοδιασμένη για τη σεζόν, ενώ πλέον τα ζητήματα τροφοδοσίας έχουν λυθεί.

 

Η κ.Λάππα εκτίμησε ότι με βάση τα δεδομένα του πενταμήνου η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα στον επενδυτικό της σχεδιασμό, λειτουργώντας σε έναν «αμυντικό» κλάδο όσον αφορά τη ζήτηση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ορατότητα παραμένει χαμηλή για τη συνέχεια της χρήσης, - αποφεύγοντας να δώσει πρόβλεψη τόσο για το 2020, αλλά και για τις επιδόσεις του 2019- δεδομένου ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας αλλά και του εισοδήματος εισέρχονται σε ύφεση.

 

Όσον αφορά το λειτουργικό κόστος, η εταιρεία είχε προ πανδημίας εξορθολογίσει τα μισθώματα για τα 34 καταστήματα του δικτύου της (εκ των οποίων μόνον ένα είναι ιδιόκτητο). Σύμφωνα με την κ.Λάππα, πάντως το εμπόριο εισέρχεται σε μια φάση προσαρμογής δεδομένων των συνθηκών που επέφερε η πανδημία.


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

Cisco: Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων

Cisco: Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων

Την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (www.cisco.com/go/dts) στην πόλη της...

Τουρισμός

CLIA: Επανεκκίνηση κρουαζιέρων με υποχρεωτικά τεστ

CLIA: Επανεκκίνηση κρουαζιέρων με υποχρεωτικά τεστ

Τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας πριν από την επιβίβαση, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας θέλουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.